Süper Lig'de son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, önümüzdeki sezon için mutlak şampiyonluk hedefini önüne koymuştu. Bu doğrultuda teknik direktörlük koltuğuna dünyaca ünlü isim Jose Mourinho'yu getiren sarı-lacivertliler, yaptığı transferlerle de dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Takımda yer açmak isteyen Kanarya, teknik direktör Jose Mourinho'nun isteği doğrultusunda geçen sezon kadrosuna kattığı yıldız isim ile yolları ayırmak için harekete geçti.

JOSE MOURINHO, MİLLİ YILDIZIN BİLETİNİ KESTİ

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2 Lugano galibiyeti ile başlayan Fenerbahçe, iyi sinyaller vermeyi başarmıştı. Takıma gelecek kadar gidecek olan oyuncuların da planlamasını yapan Süper Lig devinde sürpriz bir ayrılık kapıya dayandı. Geçtiğimiz sezon 15 milyon euro gibi yüksek bir bedelle transfer edilen Cengiz Ünder için Jose Mourinho kararını verdi. Portekizli teknik adam, milli oyuncuyu kadroda düşünmediğini ve uygun bir teklif gelmesi halinde takımdan ayrılmasını istediğini yönetime bildirdi.

FENERBAHÇE RAKAMLARI

Cengiz Ünder, Fenerbahçe formasını tüm kulvarlarda 33 resmi maçta 1357 dakika terletti. 27 yaşındaki milli orta saha oyuncusu, bu mücadelelerde 9 gol ve 3 asist üreterek skora etki etmeyi başardı.
Yıldız oyuncunun Fenerbahçe ile sözleşmesi Haziran 2027 yılına kadar devam ediyor.

 

Editör: Bedirhan Altundağ