Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük teknik direktörler arasında gösterilen ve tüm dünya tarafından kendisine saygı duyulan Fatih Terim için yeni bir gelişme yaşandı. Efsanesi olduğu Galatasaray’da neredeyse kırmadık rekor bırakmayan Fatih Terim’i öğrencisi Okan Buruk yakaladı.

FATİH TERİM’İN REKORUNU EGALE ETTİ

5’inci haftası geride kalan Trendyol Süper Lig’in erteleme mücadelesinde son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray evinde Gaziantep FK’yi konuk etti. Okan Buruk’un öğrencileri mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve 5’te 5 yaparak puanını 15’e yükseltmeyi başardı. Bu sonucun ardından teknik direktör Okan Buruk, hocası Fatih Terim’e ait olan Galatasaray’ın başında Süper Lig’e 5’te 5 ile başlayan tek Türk teknik direktör olma unvanına ortak oldu. Fatih Terim, 1998-1999 sezonunda sarı-kırmızılıların başında 5’te 5 yapmayı başarmıştı.

GALATASARAY SESLERİ YÜKSELMİŞTİ

Daha önce Galatasaray’da farklı dönemlerde takımın başına geçen ve sayısız başarı yakalayan Fatih Terim’in adı geçtiğimiz haftalarda yeniden Galatasaray ile anılmıştı. Sarı-kırmızılıların, önce Süper Kupa Finali’nde ezeli rakibe Beşiktaş’a farklı mağlup olması ardından da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’a elenmesi Okan Buruk yerine Fatih Terim’in göreve getirilmesi yönünde ciddi seslerin yükselmesine neden olmuştu.

Editör: Bedirhan Altundağ