Olay, dün öğle saatlerinde Arnavutköy Merkez Mahallesi Genç Osman Caddesi'nde yaşandı. Genç Osman Caddesi üzerinde bulunan bir dönerci dükkanında depolanan yağlar, beklenmedik bir şekilde dükkanın içine sızdı. Dükkan çalışanları, yağın temizlenmesi için caddeye su ve yağ dökmek zorunda kaldılar. Ancak bu durum, Genç Osman Caddesi'nde bulunan yokuşta kaygan bir zemin oluşturdu. Araç sürücüleri ve çevredeki vatandaşlar kısa sürede zor anlar yaşadılar.

Bir otomobil, hiç müdahale edilmeden kayarak park halindeki başka bir araca çarptı ve bu çarpışma sonucunda araçlarda maddi hasar meydana geldi. Bazı vatandaşlar, yolda ayakta durmakta güçlük çekerek düştü, hatta bir vatandaşın elleriyle yoldan destek alarak kenara çıkmaya çalıştığı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Olayın ardından belediye ekipleri ihbar üzerine yolu kumlama çalışması yaparak caddeyi trafiğe kapattılar.

Elleriyle yola tutunarak ayakta kalmaya çalışan insanlar, yokuş boyunca kayarak ilerlemekte zorlandılar. Yolun kayganlaşmasından dolayı bazı vatandaşlar ayakta durmakta büyük sıkıntı yaşadılar. Bu zor anlar, cadde üzerinde bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, bazı insanların araçlarından inip ayakta durmakta güçlük çektikleri ve yokuş boyunca kaydıkları görülüyor. Kimi vatandaşlar ise ellerini kullanarak yoldan destek almaya çalıştılar. Bir çocuk ise bisikletiyle kaygan yolda düşüp yere düştü.

“Burası buz pistine döndü resmen”

Cadde üzerinden geçen ve yaşananları gören Ömürcan Yıldız, “Sabah saatlerinde dükkanımızı açtıktan sonra yerde bir kayganlık olduğunu fark ettik. Bir dönerci dükkanından geldiğini tespit ettik. Belediye ekipleri geldi ve yolda kumlama yaptı. Yokuş dik olduğu için kaza oldu bir araç olduğu yerde kaymaya başladı. Kumlama yapıltıktan sonra bir problem kalmadığını gördük. Pisliği dışarıya atmışlar yokuşta olunca burası buz pistine döndü resmen.” Şeklinde konuştu.

Yine cadde üzerinde düşmekten son anda kurtulan İrfan Saka isimli vatandaş, “Bunların denetlenmesi lazım buraya yağ dökülmüş çok tehlikeli bende düşüyordum az kalsın hem de ben engelli bir vatandaşım" ifadelerini kullandı.

iha

Editör: Eray Erginbaş