Gündem

Uyuşturucu partileri, tehdit ve rüşvet... HSK, Kriminal hakim için tarih verdi

Edirne ve Adana Adliyesi'nde rüşvet, tehdit ve uyuşturucu partileri gibi olaylarla gündeme gelen Hakim Gül A. ile ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan (HSK) açıklama geldi. HSK, Gül A.'nın Adana ve Edirne'de karıştığı olaylar nedeniyle hakkında iki kez ihraç kararı verildiğini açıkladı.

Abone Ol

Hakim Gül A., görev yaptığı Edirne ve Adana'da 2017'den bu yana şantaj, ölüm planı, tehdit, rüşvet gibi suçlarla ilişkilendirilen iddialar nedeniyle geçen ay Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ihraç edildi.



HSK'nın açıklamasına göre, Adana'daki görev sürecinde Gül A. hakkında soruşturma izni verilmiş ve tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.


Edirne'de ise Gül A., suç teşkil eden iddialar sebebiyle iki kez meslekten çıkarma cezası almıştı.




Şu anda Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılanan Gül A.'nın duruşması 10 Eylül 2024'te yapılacak. Ayrıca, Gül A. ile işbirliği yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Fatih A. da HSK tarafından meslekten ihraç edilmiş ve yargılanmasına devam ediliyor.



 

HSK açıklamasında, yargı mensuplarıyla ilgili iddiaların titizlikle takip edildiği ve yasal çerçevede gerekli işlemlerin yapıldığı vurguladı.