Kentucky Valisi Andy Beshear, şüpheli uyuşturucu kaçakçılığı şebekelerine yönelik kapsamlı bir soruşturmanın 200'den fazla tutuklama ve yaklaşık 685.000 dolar değerinde uyuşturucu ele geçirmesiyle sonuçlandığını söyledi. Üç ay önce başlatılan Kentucky Eyalet Polisi soruşturması, Bluegrass Eyaletindeki her eyalet polis karakolunu kapsıyordu.

EK TUTUKLAMALARLA

"Yaz Sıcağı Operasyonu" olarak adlandırılan soruşturmanın devam ettiği ve ek tutuklamaların beklendiği kaydedildi. Eyalet Polisi Phillip Burnett, "Hedeflenen bölgelerdeki Kentuckyliler, bu uyuşturucu satıcılarının toplumlarından uzaklaştırıldığını bilerek bu gece biraz daha rahat uyuyabilirler" dedi.

ÖLÜMLERDE DÜŞÜŞ

Vali Beshear, bağımlılıkla mücadele eden insanlara kapsamlı tedavi sağlama konusunda ilerlemeler kaydedildiğini duyurdu. Demokrat Vali, Kentucky'nin bağımlılığa yönelik çok yönlü yaklaşımıyla ilerleme kaydettiğini söyledi ve son iki yılda eyalet çapında aşırı doz ölümlerindeki düşüşlere işaret etti.

HENÜZ İŞİMİZ BİTMEDİ

Andy Beshear, "Buna rağmen işimizin henüz bitmediğini biliyoruz. Hala çok fazla insanı kaybediyoruz, her biri aileleri ve toplumları tarafından özlenen birer insan" açıklamasında bulundu. Eyalet Polisi Phillip Burnett, operasyonda hem ölümcül uyuşturucuların hem de uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarına destek sağlayan paranın dolaşımdan kaldırıldığını kaydetti.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL