Günümüzde birçok kişi glütensiz yaşam biçimini benimsiyor. Eğer siz de onlardan biriyseniz bu unsuz ve bol proteinli ıspanak tepsi tarifi ilginizi çekebilir.
MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı mercimek
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kıyılmış ıspanak
- 1/2 su bardağı kıyılmış dereotu ve taze soğan karışık
- 1/2 su bardağı beyaz peynir
- Tuz, sevdiğiniz baharatlar (Tercihen zerdeçal)
- Üzeri için kaşar
TARİF
- Mercimekleri yıkayın ve bol suda 5-6 saat bekletin. Eğer vaktiniz darsa bol suda 5 dakika kadar haşlayın ve sıcak haşlama suyunda 1 saate yakın bekletin.
- Yumurta, tahin, yoğurt, süzdüğünüz mercimekler, kabartma tozu, baharatlar, tuz ve zeytinyağının yarısını karıştırıcıda krema gibi olana kadar çekin.
- Ispanakları dereotu, taze soğan, beyaz peynir ve zeytinyağı ile yoğurun. Hacmi küçülmeli ama su salmamalı.
- Yağlı kağıt serili kare cam tepsiye ıspanakları yayın üzerini mercimekli karışımla kaplayın.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 15-20 dakika piştikten sonra çıkarıp kaşar peyniri ekleyin. Tekrar fırına atın ve üzeri nar gibi kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.
- Nefis ıspanak tepsiniz hazır, servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Kaynak: MYNET