Günümüzde birçok kişi glütensiz yaşam biçimini benimsiyor. Eğer siz de onlardan biriyseniz bu unsuz ve bol proteinli ıspanak tepsi tarifi ilginizi çekebilir.

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi: Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? |  Lezzet

MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı mercimek
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kıyılmış ıspanak
  • 1/2 su bardağı kıyılmış dereotu ve taze soğan karışık
  • 1/2 su bardağı beyaz peynir
  • Tuz, sevdiğiniz baharatlar (Tercihen zerdeçal)
  • Üzeri için kaşar

TARİF

  • Mercimekleri yıkayın ve bol suda 5-6 saat bekletin. Eğer vaktiniz darsa bol suda 5 dakika kadar haşlayın ve sıcak haşlama suyunda 1 saate yakın bekletin.
  • Yumurta, tahin, yoğurt, süzdüğünüz mercimekler, kabartma tozu, baharatlar, tuz ve zeytinyağının yarısını karıştırıcıda krema gibi olana kadar çekin.
  • Ispanakları dereotu, taze soğan, beyaz peynir ve zeytinyağı ile yoğurun. Hacmi küçülmeli ama su salmamalı.
  • Yağlı kağıt serili kare cam tepsiye ıspanakları yayın üzerini mercimekli karışımla kaplayın.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında 15-20 dakika piştikten sonra çıkarıp kaşar peyniri ekleyin. Tekrar fırına atın ve üzeri nar gibi kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.
  • Nefis ıspanak tepsiniz hazır, servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Kaynak: MYNET