Güney Koreli futbolcu Son Jun-ho, Çin makamlarının ülkede oynadığı dönemde şike ve rüşvet olaylarına karıştığı yönündeki iddialarını gözyaşlarıyla yalanladı. Baskı altında yalan itirafta bulunduğunu söyledi.

2 YIL SÜRMÜŞTÜ
Çin Futbol Federasyonu (CFA), yolsuzlukla mücadele kapsamında 2 yıl süren şike ve kumar soruşturmasının ardından, aralarında Son'un da bulunduğu 38 oyuncu ve beş hakeme ömür boyu men cezası verdi.

ELLERİNDEKİ TEK KANIT
Son, "Ben hiçbir zaman maç ayarlamaya katılmadım. Ellerindeki tek kanıt, baskı altında yaptığım sahte itirafım. Suçlamaları kabul etmezsem eşimin de tutuklanıp soruşturulacağı yönünde tehditler aldım" dedi.

10 AY TUTUKLU KALDI
Skandalın patlak vermesinin ardından takımdaki yerini kaybeden orta saha oyuncusu, yaklaşık 10 ay Çin'de tutuklu kaldıktan sonra mart ayında serbest bırakılarak ülkesine dönmüştü. Son'un, Çin Süper Ligi ekibi Shandong Taishan FC'de forma giydiği dönemde rüşvet aldığı şüphesiyle tutuklandığı bildirilmişti. Güney Kore ekibi Suwon FC ile sözleşme imzalayan Son, kariyerine burada devam etmek istediğini söyledi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ