UNC-Chapel Hill (Kuzey Karolina Üniversitesi) yeni akademik yılın başlamasından birkaç gün sonra yeniden Filistin yanlısı protestolara ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, bahar aylarında düzinelerce kişinin tutuklandığı kampüs alanına geri döndü. Okulda gergin bir dönemin başlaması muhtemel. Ayrıca ABD genelinde de olayların tekrar alevlenmesi bekleniyor.


KAMERALAR İZLEDİ


"Filistin İçin Adalet" grubunu oluşturan öğrenciler, düzinelerce göstericinin katıldığı bir etkinlik düzenledi. Yeni atanan okul yönetiminin ofislerinin bulunduğu Güney Binası'nın dışında toplandılar. Bu sırada kameralarla takip edildiler.


İLK GÖSTERİYDİ


Etkinliği tanıtan bir Instagram gönderisinde, "Yönetimin örgütlenmeyi bastırma çabaları, özgür Filistin çağrısını engellemeyecek" denildi. Protesto, baharda gerginliğin doruğa ulaşmasından bu yana kampüste savaşa karşı düzenlenen ilk gösteri oldu.


SORUN ÇIKMADI


Filistin yanlısı göstericiler, ayrıca üniversitenin mayıs ayındaki mezuniyet konuşması öncesinde ve sırasında Güney Binası'na kırmızı boya sıçratarak protesto gösterisinde bulundu. Fakat yeni yapılan eylem, iki saatten biraz daha az sürdü. Herhangi bir sorun çıkmadı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL