Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi.

Toplantıda, iki ülkenin ilişkilerini daha da geliştirmek amacıyla elektronik vize uygulaması hakkında görüşmelerde bulunuldu. Bakan Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlamasından ötürü teşekkür ederek, "Bu yeni vize uygulaması, umre ve hac ziyaretleri başta olmak üzere diğer turistik seyahatler için önemli bir kolaylık sağlayacak" dedi.

11 günde! İsrail 13. gazeteciyi de öldürdü 11 günde! İsrail 13. gazeteciyi de öldürdü

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ise Türk vatandaşları için getirilen elektronik vize uygulamasının detaylarını paylaşarak, Türk vatandaşlarının bu yeni sistemle kolaylıkla vize alabileceklerini ve Suudi Arabistan'da 90 gün boyunca ikamet edebileceklerini ifade etti. Ayrıca, elektronik vizenin Türk vatandaşlarının Mekke ve Medine gibi kutsal bölgelerin yanı sıra ülkenin diğer şehirlerini de gezmelerini sağlayacağını belirtti.

Suudi Havayollarının Ankara'dan Suudi Arabistan'ın farklı şehirlerine olan sefer sayısını artırma planları hakkında da bilgi veren er-Rabia, bu gelişmelerin iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu etki edeceğini ve turizm ile diğer sektörlere katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, er-Rabia, Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u deneyimlediğini ve en kısa sürede Suudi Arabistan'da görmek istediklerini belirtti.

Kaynak: haber merkezi