İstanbul Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Spor Toto, Union Cycliste Internationale ve Çatalca Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda, 15 ülkeden 22 takım ve 144 sporcu 164 kilometrelik parkurda kıyasıya mücadele etti.

Uluslararası bisiklet yarışlarının organizasyonlarından biri olan Tour of Yarışın 164 kilometrelik parkuru, Çatalca Millet Bahçesi’nden başlayarak aynı noktada tamamlandı.


BİSİKLET SEVERLERE MÜJDE


Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, etabı ziyaret ederek, dereceye giren sporcuları tebrik etti. Başkan Güzel "1. etapta dereceye giren sporcuları kutluyor, kalan etaplarda tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün burada sadece spor değil, Çatalca’mızın doğal güzelliklerini de dünyaya tanıtma fırsatı bulduk. Bu, sadece bir spor etkinliği değil, bir vizyon meselesi. İstanbul'da düzenlenecek olimpiyatlar için de benzer bir vizyonla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Yarışın ardından, bölgedeki bisiklet severlerin amatör bir organizasyon talebinde bulunduğunu belirten Erhan Güzel, bu talebe olumlu yanıt verdiklerini ve yakında yeni bir etkinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. 

Muhabir: İLKE DUYAN ERGÜR