Goodfruit.com'dan Ross Courtney'in haberine göre Cutler, Kaliforniya'dan Prima Wawona, Ekim ayında gönüllü olarak mahkeme denetimindeki Bölüm 11 iflasına gireceğini duyurdu; bu, bir şirketin borçlarını yeniden düzenlerken faaliyetlerine devam etmesine olanak tanıyor.

Şirket, bir basın bülteninde, borç verenlerle yapılan anlaşma uyarınca, şirket yetkililerinin ya borç verenin borcunu özsermayeye dönüştürmeyi ya da Bölüm 11 açık artırma sürecinde üçüncü bir tarafa satmayı hedeflediğini söyledi.

HAVA KOŞULLARINI SUÇLADI

Açıklamada, şirket CEO'su John Boken, 2023'teki büyük hasat ve rekor ekim alanına rağmen mali sıkıntının nedeni olarak artan maliyetleri ve hava koşullarını suçladı.

iflas (2)

Açıklamada, "İşletme, artan maliyetler ve hava koşullarına bağlı etkiler de dahil olmak üzere mevcut sermaye yapımızı sürdürülemez hale getiren önemli olumsuzluklarla karşı karşıya kaldı" dedi.

Web sitesine göre Prima Wawona, 15.000 dönümden fazla sert çekirdekli meyve yetiştiriyor. Şirketin sahibi, 1-MCP'ye öncülük eden Pennyslvania şirketi AgroFresh'in de sahibi olan aynı New York özel sermaye şirketi olan Paine Schwartz Partners'tır.
 

Editör: Mehmet Buğrahan İncecik