Almanya'nın önde gelen ekonomi enstitülerinden biri; yaptığı açıklamada, Avrupa'nın önde gelen ekonomisinin yavaşlamaya devam etmesi nedeniyle ülkedeki işletmelerin işten çıkarmaları düşündüğünü söyledi.

Münih merkezli ifo Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nün İstihdam Barometresi, ağustosta üst üste üçüncü ay düşüş yaşadı. Temmuz ayındaki 95.3 puandan 94.8 puana geriledi.

Zayıf ekonomik büyümenin zayıf istihdam rakamlarına da yansıdığını söyleyen çalışma lideri Klaus Wohlrabe, "Sipariş eksikliği, şirketlerin işe alımları durdurmasına neden oluyor" dedi.

HER AY SORUYORLAR

İFO barometresi, Alman işgücü piyasası için önemli bir erken gösterge olarak kabul ediliyor. Enstitü, her ay yaklaşık 9 bin 500 şirkete önümüzdeki üç ay içerisinde çalışan sayılarının artıp artmayacağını, azalıp azalmayacağını ya da hemen hemen aynı kalıp kalmayacağını soruyor.

PERAKENDE SEKTÖRÜ

Ağustos raporunda, endüstriyel sektörde "giderek daha fazla şirket işten çıkarmayı düşünüyor" denildi. Tüketici harcamalarındaki düşüşün perakende sektörünü de etkilediği öne sürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ