İspanya’da G.O.A. Tactical şirketi, savaşmak isteyenlere savaş eğitimi verdiği gibi Ukrayna için savaşacak askerler de topluyor. Ukrayna’da savaşacak kişilere 3 bin 400 euro, yani 100 bin TL vaat eden şirket, adayları son derece zorlu testlere de tabi tutuyor.

ZORLU BİR EĞİTİM ONLARI BEKLİYOR 

5 gün süren testlerde asker adaylarının kazandıkları kilit mir mevziyi 3 gün boyunca uyumadan ellerinde tutmaları gerekiyor. Sırtlarında askeri teçhizatla koşma, işgal edilmiş siperleri "ele geçirme ve temizleme" ile baskı altında stres testleri gibi çeşitli sınamalar da gerçekleşiyor. Bu testleri geçenler, muharip birliklere katılmaları halinde Ukrayna Savunma Bakanlığı ile aylık 3 bin 400 euro değerinde bir sözleşme imzalayarak Ukrayna siperlerinde Ruslara karşı savaşıyor.

G.O.A. Tactical'ın direktörü ve baş eğitmeni Francisco Galván, "Şirketimizin Ukrayna da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki savunma bakanlıklarıyla bağlantıları var. Yaptığımız şey, savaşmaya ilgi duyan bir kişiyi değerlendirmek ve onlarla temasa geçebilmeleri için irtibat bilgilerini vermek” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Elif Kızılçay