Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde patlama ve silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırı vardiya değişimi sırasında, 'akademi kapısı' olarak adlandırılan yerde meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 5 şehit, 22 yaralının olduğunu açıkladı.

Şehit ve yaralıların kimliği belli oldu. İşte şehit ve yaralıların listesi...

Hayatını kaybedenlerin meslekleri belli oldu

TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında ölü bulundu.

yeni-proje-6-4.webp

Eşinin gönderdiği çiçeği almak isterken yaralandı

Şehitlerden Zahide Güçlü'nün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Yaralananlar arasında TUSAŞ'ın teknik ressamı da bulunuyor. Saldırıda yaralananlar Yenimahalle Eğitim Araştırma, Etlik ve Bilkent Şehir Hastanesi, İbni Sina Hastanesi, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri ile Kahramankazan Şehir Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Yaralılar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan bir yaralının ambulans helikopterle Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

whatsapp-image-2024-10-23-at-21-tgl5.webp

Yaşar Güler PKK'yı işaret etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yaptığı açıklamada "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve bu yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız! Bunu herkes görecek hiç merak etmeyin" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ