Gürel, öğretmenlik mesleğine Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde başladı.Gürel, daha sonra Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü'nde matematik branşını tercih etti. Buradaki 2 yıllık öğretmenlik hayatından sonra Muğla'nın Milas ilçesine atanan Gürel, Balıkesir Erkek Sanat Okulu'nda 25 yıllık hizmetinin ardından 1974'te emekliye ayrıldı.

Zamanında iki katlı olan evlerini kat karşılığında müteahhide vererek aldıkları daireleri satan Gürel çifti, elde ettikleri gelirle 1998-1999 yıllarında okul yaptırdı.

Altıeylül ilçesinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1999'da Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi adıyla açılan okul, 2016'da "Kadriye Kemal Gürel İlkokulu"na dönüştürüldü.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü öncesinde yine okulu ziyaret eden Gürel, Kadriye Kemal Gürel İlkokulu Müdürü Mahmut Osta, öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Çocukları görünce öğrencilik yıllarını hatırlayan Gürel, büyük mutluluk yaşadı.

Öğrencileri çocukları gibi gördüğünü belirten Gürel, "Öğrencilerime karşı biraz serttim, beni şimdi gördüklerinde 'Hocam senin notun çok kıttı.' diyorlar. Öğrencilerimi çok severdim fakat biraz da sert davranırdım. Onlara hakları ne ise öyle not verirdim." dedi.

Kaynak: AA