Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'ne gönderdiği mesajda, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında düzenlenen kongrenin "Güçlü Sermaye Piyasaları; Güçlü Türkiye" temasıyla gerçekleştirildiğini ve tüm yatırımcılar için hayırlı olmasını diledi.

Recep Tayyip Erdoğan Haberleri | Son Dakika Recep Tayyip Erdoğan  Gelişmeleri - Mynet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'ne gönderdiği mesajda, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında düzenlenen kongrenin "Güçlü Sermaye Piyasaları; Güçlü Türkiye" temasıyla gerçekleştirildiğini ve tüm yatırımcılar için hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, ayrıca bu yıl Orta Vadeli Program'ı kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaştıklarını belirtti. Programın büyüme, ticaret, fiyat istikrarı, finansal istikrar, beşeri sermaye, istihdam, yeşil ve dijital dönüşüm, afet yönetimi, kamu maliyesi, iş ve yatırım ortamı gibi temel başlıklarda gerçekçi ve uygulanabilir hedefler belirlediğini ifade etti.



Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Liralaşmayı güçlendirecek yeni adım Resmi  Gazete'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırım çekme başarısını vurgulayarak sermaye piyasalarının derinleştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına odaklanacaklarını belirtti. Türk lirası cinsi ürünlerin cazibesinin artırılması, ikincil emeklilik sisteminden halka arzların artırılması gibi çeşitli adımlar planladıklarını da dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'ye güvenen tüm yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ve kongrenin başarılı geçmesini diledi. Ayrıca, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin yol gösterici olacağına inandığını ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi-mynet