Transfer döneminin sonuna geldik. Yaz ayı boyunca spor sitelerinin manşetlerinden transfer haberlerini okuduk. Süper Lig'in dev takımları, yıldız transferleriyle taraftarlarını coşturdu. Bunun yanında Suudi Arabistan'a yapılan transferler ve ödenen paralar aklımızı kaçırttı. Peki transfer dönemi ne zaman bitiyor? Transfer dönemi bugün mü bitiyor? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor...

TRANSFER DÖNEMİ BUGÜN MÜ BİTİYOR?

Yaz sezonunda transfer dönemi 26 Haziran'da başlamıştı. 15 Eylül Cuma günü ise sona erecek. Takımlar bu tarihe kadar yaptıkları transferleri tescil ettirebilecekler. 

Ancak burada kritik bir tarih öne çıkıyor. Avrupa'da mücadele eden takımlarımız Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, UEFA'ya kadrolarını 4 Eylül tarihinde teslim ettiler. Yani Pazartesi gününü Salı gecesine bağlayan 01.00'a kadar Avrupa'da oynatmak istedikleri oyuncuların transferlerini bitirdiler. Bu saatten sonra yaptıkları transferleri Avrupa arenasının ilk turu olan gruplarda oynatamayacaklar.

ARA TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN?

Ara transfer dönemi de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenmiş durumda. 11 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ara transfer dönemi, 9 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

TFF AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TFF, transfer dönemi konusunda daha önce şu duyuruyu yapmıştı:

''Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2023-2024 futbol sezonuna ilişkin transfer ve tescil dönemlerini belirlemiştir.

Buna göre; 2023-2024 futbol sezonunda Birinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin 26 Haziran 2023 tarihinde başlayıp, 15 Eylül 2023 tarihinde sona ermesine ve İkinci Transfer ve Tescil Dönemi'nin 11 Ocak 2024 tarihinde başlayıp, 9 Şubat 2024 tarihinde sona ermesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

AVRUPA TRANSFER DÖNEMİ BİTTİ

Avrupa'nın büyük liglerinden olan Almanya Bundesliga, İspanya La Liga, İtalya Serie A, İngiltere Premier Lig, Fransa Ligue 1'de transfer dönemi 1 Temmuz tarihinde başladı. 31 Ağustos tarihinde ise sona erdi. Yine Portekiz, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde de transfer dönemi aynı tarihte sona ermiş oldu.

Transfer döneminin Türkiye'den sonra bittiği ülkeler arasında ise Katar, Sırbistan, İsrail ve Suudi Arabistan gibi ülkeler bulunuyor. Özellikle bu yaz yapılan transferlerle tüm dikkatleri üzerine çeken Suudi Arabistan'da transfer döneminin Türkiye'den sonra bitmesi, Türk takımlarının dezavantajı olarak görülüyor.

YILDIZLAR SÜPER LİG'E GELDİ

Henüz transfer dönemi bitmese de şu ana kadar Süper Lig'de dikkat çeken transferler yapıldı. Beşiktaş; Alex-Oxlade Chamberlain, Ante Rebic, Milot Rasicha, Daniel Amartey'i kadrosuna kattı. Fenerbahçe, Dusan Tadic, Edin Dzeko, Fred, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Dominik Livakovic gibi isimleri transfer etti. Galatasaray ise, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Kerem Demirbay gibi yıldızları transfer ederken, Mauro Icardi'nin de bonservisini almayı başardı. 

Editör: Orhan Duman