Uzun boylu bir forvet için arayışlarını sürdüren Trabzonspor, gözünü Wout Weghorst'a çevirdi. Ülkemizde bir dönem Beşiktaş forması da giyen 31 yaşındaki golcü için görüşmeler başladı. Geçtiğimiz sezonu Hoffenheim Kulübü'nde kiralık olarak geçiren 1.97 boyundaki Hollandalı, Burnley'e geri döndü.

Oradaki mukavelesi 30 Haziran 2025'te tamamlanacağı için İngiliz ekibi onu satmak istiyor. Aksi halde önümüzdeki sezonun ardından boşa çıkacak. Trabzonspor'un ilk etapta 5 milyon euroluk bir teklif sunduğu belirtildi.

BEKLENENİ VEREMEDİ

Hoffenheim'la geride bıraktığımız sezonda 28 lig sınavına çıkan tecrübeli yıldız, 7 gol ve 3 asistlik katkıda bulundu. Burnley onu 2022'de Wolfsburg'dan 17.5 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Ancak burada bekleneni bir türlü veremedi. Trabzonspor'la başlayan pazarlıkların olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Weghorst'un yeniden Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı kaydedildi. Bordo-Mavililer, oyuncuyu ikna etmek için yüz yüze temaslarda bulundu ve büyük ölçüde başarılı oldu. İki hafta içinde her şeyin netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ