Aşırı Kontrol: Toksik bir ilişkinin en belirgin işaretlerinden biri, eşlerden birinin diğerinin her hareketini kontrol etmeye çalışmasıdır. Bu, kimi görebileceğinizi ve nereye gidebileceğinizi belirlemekten, mesajlarınızı ve sosyal medya hesaplarınızı sürekli izlemeye kadar çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Sağlıklı ilişkiler kontrole değil güvene ve karşılıklı saygıya dayanır.


İlişkide ne kadar toksik bir insansın? - Mynet trend
 

Sürekli Eleştiri: Toksik bir ilişkide eleştiri günlük bir olay haline gelir. Yapıcı geri bildirim bir şeydir, ancak sürekli küçümseyici ve aşağılayıcı yorumlar duygusal açıdan zarar verici olabilir. Partnerinizin öfkesini tetiklememek için kendinizi sürekli tetikte bekliyor gibi buluyorsanız, bu endişe kaynağıdır.

Manipülasyon: Manipülasyon toksik bireyler tarafından gerçeklik algınızı çarpıtmak için kullanılan stratejilerdir. Gerçekleri çarpıtabilir, eylemlerini inkar edebilir veya davranışlarından dolayı sizi suçlayabilirler. Bu, kafa karışıklığına ve kendinden şüphe duymaya yol açarak toksik ilişkiden kaçmayı daha da zorlaştırabilir.

Duygusal veya Fiziksel İstismar: Duygusal, sözlü ya da fiziksel olsun istismarın her türü tartışmasız şekilde zehirlidir. Hiç kimse bir ilişkide fiziksel şiddete veya sürekli duygusal çalkantıya asla tolerans göstermemelidir.


Toksik İlişkiler - Mutlu Yaşam Danışmanlık

Uzlaşma İsteksizliği: Sağlıklı ilişkiler uzlaşma ve açık iletişim gerektirir. Partneriniz sürekli olarak uzlaşmayı reddederse, kendi istediğini yapmakta ısrar ederse veya ihtiyaçlarınızı ve fikirlerinizi göz ardı ederse, bu kızgınlığa ve duygusal tükenmeye yol açabilir

Hedeflerinize Yönelik Destek Eksikliği: Destekleyici bir ortak, kişisel gelişiminizi ve hedeflerinizi teşvik etmelidir. Partneriniz sürekli olarak arzularınızı baltalıyorsa, hayallerinizle dalga geçiyorsa veya ilerlemenizden caydırıyorsa, bu bir toksisite belirtisidir.


Toksik ilişkilere dikkat! Mutsuzluğunuzun sebebi ilişkiniz olabilir
 

Kendinizi Bitkin ve Mutsuz Hissediyorsunuz: Belki de toksik bir ilişkinin en belirgin işareti, bunun size nasıl hissettirdiğidir. Eğer ilişkinizde kendinizi sık sık bitkin, mutsuz, endişeli veya depresif buluyorsanız, bu bir şeylerin ters gittiğinin açık bir göstergesidir.

Toksik bir ilişkinin uyarı işaretlerini tanımak, iyileşmenin ve daha sağlıklı bağlantılara doğru ilerlemenin ilk adımıdır. Kendinizi böyle bir durumun içinde bulursanız yardım ve destek almaktan çekinmeyin.

Kaynak: Mehmet Kızmaz-MYNET