Eğer biri mülkünüzün içindeki çimlere basarsa, o kişiye defolup gitmesini söyleme hakkınız var! Ama halka açık bir plajda bu durum pek söz konusu değil...  Yakın zamanda Laguna Plajı'ndaki ziyaretçilere, "Benim mülkümden çıkın. Defolup gidin" diye bağıran kadın, Kaliforniya Sahil Komisyonu'ndan, kumluk alana erişimi engellemeyi bırakması yönünde mektup aldı.

ENGELLEME HAKKI YOK

1976 Kaliforniya Kıyı Yasası, halkın eyaletin plajlarına erişimini korur. Okyanus kıyısındaki ev sahipleri, insanların şemsiyelerini ve battaniyelerini o kuma koymasını yasal olarak engelleyemez.

GÜNLÜK PARA CEZASI

Kıyı Komisyonu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre; komisyon, yasanın kamuya açık erişim hükümlerinin her ihlali için günlük 11 bin 250 dolara kadar idari para cezası uygulayabiliyor.

TİKTOK'TA PATLADI

Olay bir TikTok videosuyla patladı. Görüntülerdeki ev sahibi kadın, insanlara, "Şaka yapmıyorum! Tüm arazimi taciz ediyorsunuz. Buradan defolun! Hemen!" diye bağırıyordu. İsmi açıklanmayan kadın, sahilin bir bölümünü kapatmak için ip kullandı. Bunun sonucunda da bir grup insan kalkıp ayrılmaya zorlandı. Kadın, ayrılırken onlara bağırmaya devam etti.

İPLERİ DE KALDIRACAK

Sahilin bir kısmını kapatan ipler de yasal değil. Eylül ayına kadar kaldırılması gerekiyor. Kadının ihlal bildirimine yanıt vermesi için 16 Ağustos'a kadar süre tanındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ