Yerel yetkililere göre; Virginia'daki bir ticari binada meydana gelen amonyak sızıntısı nedeniyle 26 kişi hastaneye kaldırıldı, bunlardan dördünde "önemli semptomlar" görüldü. Virginia eyaletine bağlı Loudoun İlçesi yetkilileri, gaz kaçağı ihbarı aldı.

RESMEN DOĞRULANDI

Sızıntı, bir gıda işleme tesisi olan Cuisine Solutions tesisinde meydana geldi. Bölgedeki çeşitli kuruluşlardan gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri, sızıntının amonyak olduğunu doğruladı. Amonyak gazına maruz kalan çok sayıda hasta olduğu açıklandı.

BOSTON SONRASINDA

26 kişi hastaneye kaldırılırken, çok sayıda kişi de olay yerinde tedavi altına alındı. 4 insanda ciddi semptomlar görüldü. Sağlık durumlarıyla ilgili henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Boston'da meydana gelen başka bir amonyak sızıntısı olayında işçilerin yanlışlıkla amonyak tankına bağlı bir hattı kesmesi sonucu yedi kişi hastaneye kaldırılmıştı.

HANGİ BELİRTİLER GÖRÜLÜR?

Amonyağa maruz kalan kişilerde şu belirtiler görülür: Ciltte, gözlerde, boğazda ve akciğerlerde tahriş veya yanma. Öksürme. Yanıklar. Ölüm. Karın ağrısı. Ciltte kabarcıklar. Boğazda şişlik. Mide bulantısı. Kalıcı veya geçici körlük. Kusma... Astım hastaları, amonyak soluduklarında diğer insanlara göre daha hassas olabilirler.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL