Thiago Alcantara, İtalya'da doğan, Brezilyalı asıllı İspanyol oyuncunun adı Türk takımları ile anılıyor. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Thiago Alcantara'yı transfer etmek istediği iddia ediliyor. Futbolcu bir babanın oğlu olan Thiago Alcantara, bir dönemin en gözde oyuncularından biri durumundayken yaşadığı sakatlıklar oyuncunun gözden düşmesine neden oldu. Liverpool yollarını ayırmak istiyor. Peki Thiago Alcantara kimdir? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

THIAGO ALCANTARA KİMDİR?

Bilinen adı Thiago Alcantara olan ancak tam adı Thiago Alcántara do Nascimento şeklinde olan yıldız isim, 11 Nisan 1991 yılında İtalya'da San Pietro Vernotico'da dünyaya geldi. İtalya'da doğan Thiago, Brezilya asıllı İspanyol. Futbola da Brezilya'da Priegue CF'de başladı. Daha sonra FC Kelme altyapısına geçti. Oradan da tüm dünyaya yıldız yetiştirmekte ünlü olan Flamengo altyapısında 2001-2005 arasında oynadı. Eğitim aldı. Ancak 2005 yılında İspanya yolculuğu başladı. Ailesiyle İspanya'da Barcelona'ya taşınan oyuncu, Katalan ekibinin altyapısına giriş yaptı. A takıma yükselmek için 2011 yılına kadar bekledi. Sonrasında 2011-2013 yılları arasında Barcelona'da forma giydi. Bayern Münih, 2013 yılında 25 milyon Euro ödeyerek, oyuncunun bonservisini aldı. 7 yıl Bayern Münih'de forma giyen oyuncu, 2020 yılında ise Liverpool'a 22 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Brezilyalı eski futbolcu Mazinho'nun oğlu olan Thiago Alcantara'nın kardeşi Rafinha da futbolcudur. 

THIAGO ALCANTARA MEVKİSİ

Thiago Alcantara'nın boyu 1.74'dür. Sağ ayaklı olan oyuncu, merkez orta sahada görev yapmaktadır. İtalyanlar'ın ''regista'' dedikleri oyun kurucu orta saha özelliklerini taşır. Hatta zaman zaman futbolda on numara diye tabir edilen pozisyonda da görev almıştır. Orta sahada pas trafiğini yöneten isim olarak bilinen Thiago Alcantara, bir dönem Bayern Münih'in en etkili isimlerinden biri olmuştu. Hatta o yıllarda transfermarkt değeri 70 milyon Euro'yu gördü.

THIAGO ALCANTARA İSTATİSTİKLERİ

Thiago Alcantara, Bundesliga'da 150 maça çıktı. Burada 17 gol atarken, 21 asist gerçekleştirdi. Yine La Liga kariyerinde 68 maçta 7 gol atıp, 9 asist gerçekleştirmeyi başardı. Premier Lig'de ise 67 maçta 2 gol atıp, 4 asist yaptı. Aslında gol katkısı verdiği en kısır dönemini bu dönemde yaşadı. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi'nde de 80 maça çıkan oyuncu, 9 gol atıp, 13 asist gerçekleştirmeyi başardı. 

Dakika başına en çok katkı verdiği dönemi La Liga'da yaşadı. O dönemde her 560 dakikada bir gol katkısı verdi. Premier Lig'de ise her 2.325 dakikada gol katkısı verebildi. 

SAKATLIK GEÇMİŞİ

Thiago Alcantara'nın sakatlık geçmişi dikkat çekiyor. 2022-2023 sezonunda sakatlığı nedeniyle 26 maç kaçırdı. Yaşadığı sakatlıklar kalça ve uyluk problemleriydi. Hatta son sakatlığını henüz kısa süre önce 6 Eylül 2023 tarihinde atlattı. Futbola tam 132 gün ara vermişti. Bu süreçte 10 maç kaçırdı.

2021-2022 sezonunda da sakatlık yaşayan oyuncu, bu süreçte 29 maç kaçırdı. Bu sürede alt adale, koronavirüs, kalça sakatlığı, uyluk problemleri yaşadı. 2020-2021 sezonunda da sakatlığı nedeniyle 27 maçta forma giyemedi.

Son 3 senesi neredeyse sakatlıkla geçen Thiago Alcantara'nın Liverpool ile sözleşmesi devam etse de İngiliz ekibi yola devam etmek istemiyor. Jurgen Kloop, Thiago Alcantara'yı kadrosunda düşünmüyor.

TRABZONSPOR VE FENERBAHÇE'NİN GÜNDEMİNDE

Süper Lig ekiplerinden hem Trabzonspor hem de Fenerbahçe'nin Thiago Alcantara ile ilgilendiği iddia edildi. Menajerler tarafından önerilen oyuncu ile son dakika gelişmeleri iki ekibin taraftarları tarafından merak ediliyor. Ancak şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala sürpriz bir imzanın gerçekleşebileceği bildirildi.

Editör: Orhan Duman