Doç. Dr. Neşe Kurt Özkaya, terleme sorunu yaşayan kişilerin sosyal, ev ve iş hayatının olumsuz yönde etkilendiğini söyleyerek, "Günlük yaşama olumsuz birçok etkisi olan terlemeye karşı terleme botoksu kurtarıcı niteliğinde oluyor. Koltuk altı, el, ayaklardaki aşırı terleme kıyafetlerin üzerinde görünür olması ve koku oluşturabilmesi nedeniyle kişiyi olumsuz etkiler. Son yıllarda aşırı terlemeye karşı insanlar tarafından en çok tercih edilen tedavi yöntemi terleme botoksu. Daha çok koltuk altına uygulanan terleme botoksu, şikayete göre yüz, el ve ayaklara da yapılabiliyor. 15 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan terleme botoksu, insanların günlük yaşamına da engel olmuyor" dedi.
"Terleme botoksu uygulaması basit bir tedavi yöntemidir"
Terleme botoksunun etki süresinin ortalama 6 ay olduğunu belirten Dr. Özkaya, "Bazı kişilerde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Hiperhidrozis adı verilen durumda, vücudun özellikle el, koltuk altı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür. Koltuk altı, el ve ayak terleme botoksunun en sık uygulandığı alanlardır. Terleme botoksu basit bir tedavi yöntemidir. Botoksun uygulanacağı alan temizlenir, botoksu uygun dozlarda uygun miktarda, uygun konsantrasyon ile cilde uygulanır. Bununla amacımız terlemeyi sağlayan sinir uçlarını bloke etmektir. Terleme botoksunun etki süresi ortalama 6 aydır, tekrarlayan uygulamalar etkinin devamlılığını sağlar. İşlem süresi ortalama 15 dakikadır. Kişi işlem sonrasında günlük hayatına devam edebilir" şeklinde konuştu.
El terlemesi olanlara da uygulanıyor
El terlemesi için de botoks yöntemi uygulandığına değinen Dr. Özkaya, "Ellerin terlemesi ile insanlar bazen tokalaşırken dahi çekingen davranabiliyor, hatta öğrenciler el terlemesi nedeniyle sınav kağıtlarının ıslandığından dahi şikayetçi olabiliyor. Avuç içine belli bölgelere uyguladığımız botoks ile bu sorunlar ortadan kalkmış oluyor" diye konuştu.