Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani, sadece bayram değil, her gün tadabileceğiniz lezzetli bir seçenek olarak sofralarda yerini alıyor. Bu hafif ve nefis tatlı, kolayca hazırlanabilir bir tarife sahip. İster özel bir davet sofrasında ikram edin, ister günlük bir tatlı ihtiyacınızı karşılayın, revani her zaman harika bir tercih olacak. 
Bayramı beklemeye gerek yok, tatlı keyfini her zaman yaşayın. Şimdiden afiyet olsun!
 
REVANİ TARİFİ
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 büyük portakal rendesi
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
PİŞTİKTEN SONRA KOYMAK İÇİN
1 su bardağı portakal suyu

Sizi nasıl bir gün bekliyor? 14 Ekim günlük burç yorumları Sizi nasıl bir gün bekliyor? 14 Ekim günlük burç yorumları


YAPILIŞI
İlk adım olarak, şerbeti hazırlamak için suyu, toz şekeri ve limon suyunu bir tencereye koyun. Karışımı kaynamaya bırakın, ardından 10-15 dakika boyunca kaynatıp kısık ateşte bir kenarda bekletin.

Tüyosu olan kazanır! 14 Ekim at yarışı tahminleri Tüyosu olan kazanır! 14 Ekim at yarışı tahminleri

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
Un, irmik ve kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini (rendenin ince tarafıyla rendeleyin) ekleyip karıştırın. Yağlanmış büyük kare borcama harcı döküp 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra her yerine kürdan batırıp portakal suyunu her tarafına gelecek şekilde dökün. 10 dakika sonra dilimleyip ılık şerbeti tatlıya dökün. 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerini dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. 

Kaynak: İLKE DUYAN ERGÜR