Kırgızistan'daki taş ocağı işçileri normal çalışmalarına devam ederken antik bir mamutun kemiklerine rastladılar. Kırgızistan Kültür Bakanlığı, yaptığı basın açıklamasında, kalıntıların Jyrgalang Nehri civarında bulunduğunu açıkladı.

Arkeologların olağanüstü keşfi analiz etmek üzere derhal bölgeye çağrıldığı belirtildi. Yetkililer, "Yapılan incelemelerde, ocağın 3-5 metre derinlikteki kum-çakıl yataklarında, 140-150 metre arayla iki ayrı yerde diş ve alt çene parçalarının bulunduğu öğrenildi" şeklinde konuştu.

BURASI BİR HAZİNE OLABİLİR

Diş ve çene keşiflerinin izole olmasına rağmen, aynı taş ocağının iki farklı yerinde bulunması, taş ocağı alanında başka fosillerin de bulunabileceğine işaret etti.  Önümüzdeki dönemde bölgeye daha fazla arkeolog gidecek.

Mamutlar da tıpkı filler gibi öleceklerini anladıklarında önceden belirledikleri ıssız yerlere gidiyorlardı. Bu sebeple farklı mamutların da aynı taş ocağından çıkması sürpriz olarak değerlendirilmeyecek. Yapılan bu keşif, dünya genelindeki arkeologları da heyecanlandırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ