Karpuz, A ve C vitaminleri, likopen ve sitrülin içeren nemlendirici bir meyvedir. Egzersiz sonrası toparlanmayı destekleyebilir, kilo yönetimine yardımcı olabilir, sindirimi iyileştirebilir ve göz sağlığını destekleyebilir.
EK ARAŞTIRMA ŞART
Ancak, bu faydaları doğrulamak için ek araştırmalara ihtiyaç vardır. Migren veya IBS gibi sindirim sorunları olan kişiler, semptomları tetikleyebileceği için karpuz tüketimine dikkat etmek isteyebilirler.
KARPUZ DİYETİ GÜVENLİ Mİ?
Karpuz diyeti, hızlı kilo kaybı sağladığı iddia edilen düşük kalorili bir detoks uygulamasıdır. Ancak hiçbir klinik çalışma, karpuz diyeti ile kilo kaybı veya diğer sağlık yararları arasında ilişki olduğunu doğrulamamıştır.
NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Bir kişinin günlük yiyebileceği karpuz miktarında üst sınır olmasa da, genellikle günlük yaklaşık 2 su bardağı meyve tüketilmesi önerilir. Bu 2 su bardağı porsiyon, önerilen günlük meyve alımını karşılayacaktır. Ancak dengeli bir beslenmede çeşitli tür ve renklerde meyvelerin yer alması gerekir.