İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, sektördeki maliyet artışlarının taksicileri olumsuz etkilediğini ve bu zorluğun üstesinden gelebilmek için taksimetre tarifelerinde düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Yakıt, bakım, sigorta gibi giderlerdeki artışın esnafı mağdur ettiğini ifade etti.
YÜZDE 65 ZAM TALEBİ
Eyüp Aksu, Gazete Yazıyor’a yaptığı açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları başvuruda taleplerinin yüzde 65 zam içerdiğini belirterek, bu oranın mevcut zorlukları aşmanın yanı sıra sektörün geleceğini güvence altına alacağını ifade etti. 


SEKTÖRÜN AYAKTA KALMASI LAZIM
Aksu, taleplerinin sadece maddi bir beklenti olmadığını, aynı zamanda sektörlerinin ayakta kalabilmesi ve hizmet kalitesinin düşmemesi adına bir zorunluluk olduğunu belirtti. Taksicilerin amacının, hizmet kalitesini düşürmeden, müşteri memnuniyetini sürdürerek ve sektörü sürdürülebilir kılarak yolcu taşımacılığına devam etmek olduğunu vurguladı.
TALEP KABUL EDİLİRSE
Zam talebinin kabul edilmesi durumunda, sarı taksilerde indi-bindi ücreti 115,5 lira, açılış ücreti 31,63 lira, kilometre başına ücret ise 22,68 lira olacak. Bu rakamlar, son düzenleme öncesinde indi-bindi için 70 lira, açılış ücreti için 19.17 lira ve kilometre başına ücret için 13.75 lira olarak belirlenmişti.

Kaynak: MEHMET KIZMAZ