Olay, 10 Ekim Salı akşamı saat 22.00 civarında Karabağlar ilçesinde meydana geldi. Taksicilik yapan 62 yaşındaki S.K., bir duraktan A.T. adlı yolcusunu alarak sefere başladı ve A.T., Buca ilçesi Gediz Mahallesi'ne gitmek istedi. Gediz Mahallesi yakınlarında bir sokak arasında bulundukları sırada, A.T., yanında sakladığı kaldırım taşıyla S.K.'nin başına vurarak şiddet uyguladı. Saldırgan, araç içerisinde bulunan paraları gasp etmek amacıyla hareket etti, ardından panikleyerek araçtan kaçtı. Taşlı saldırı sonucu başından yaralanan taksi şoförü, olayın ardından hastaneye başvurdu.

Olay anı, taksinin araç içi kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, aracın arka koltuğunda oturan A.T.'nin elindeki kaldırım taşıyla ani bir şekilde taksi şoförünün başına vurduğu, daha sonra taş ve yumruk darbeleriyle S.K.'yi dövdüğü anlar görülebilir. Ayrıca, görüntülerde şüphelinin araç içindeki paraları almaya çalıştığı ve daha sonra panikle araçtan kaçtığı anlar da kaydedildi.

Olayın ardından S.K., kamera görüntüleriyle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu ve polis ekipleri hızlı bir çalışma başlattı. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli A.T.'nin yerini kısa sürede tespit etti. A.T., polis tarafından gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme kararıyla A.T. tutuklandı.

Kaynak: İHA