Tahin ve pekmez neden bir arada tüketilmemeli? Araştırmalar ortaya çıkardı. Kahvaltıların vazgeçilmez ürünlerinden tahin ve pekmez aşırıcı derecede şeker yüklemesi yapıyor. Bu da ortaya birçok zararı çıkarıyor.

ŞEKER YÜKLEMESİ YAPIYOR

Tahinin içerisinde yüksek miktarda yağ bulunmakta. Pekmezin içerisinde de çokça şeker. Bu ikili bir araya geldiğinde ise sağlığımız faydadan çok zararlı hale geliyor. Özellikle kilo almak istemiyorsanız bu karışımdan uzak durun. Vücudunuza yağ ve şeker yüklemesi yapma gibi bir durumunuz bulunmuyorsa ayrı ayrı tüketmek bu iki besini daha sağlıklı olacaktır.

tahin pekmez (1)-1

DOZUNDA TÜKETİLMELİ

Memorial.com.tr'de aktarılanlara göre, Tahinin en yaygın faydaları arasında bağışıklığı güçlendirmesi, kolesterolü düşürmesiyle birlikte kalp hastalıkları ve felç riskini azaltması sayılır. Tahinle birlikte tahin pekmez karışımı da en az tahin kadar faydalı bir karışımdır. Ancak dozunda tüketilmesi, yan etkilerinin görülmemesi açısından önemlidir.

Bağışıklığı güçlendirici özelliği vardır
Soğuk algınlığı ve grip semptomlarını iyileştirir
Yorgunluğa iyi gelir, enerji yükseltir
Öksürüğü giderici etkiye sahiptir
Antikanser özelliği söz konusudur
Kansızlığa karşı çözüm üretir
Zihin gelişimine destek verir
Cinsel gücü artırır

PEKMEZİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Pekmez genellikle sağlıklı bir besin olarak kabul edilir, ancak aşırı miktarda tüketildiğinde veya bireysel sağlık durumlarına bağlı olarak bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir. Pekmezin içeriğinde doğal olarak bulunan şekerler, özellikle diyabeti olan bireyler için dikkate alınması gereken bir faktördür.Ayrıca, pekmezde yüksek miktarda bulunan bazı mineraller (örneğin, demir) ve vitaminler de vardır. Bu, bazı insanlar için iyi bir besin kaynağı olabilirken, bazı durumlarda aşırı alımından dolayı olumsuz etkilere neden olabilir.

tahin pekmez (2)

Pekmez alerjik reaksiyonlara neden olabilen bir besindir. Özellikle üzüm pekmezi gibi, içerisinde yerel olarak yetişen bitkilerin polenleri bulunabilir ve bu da alerjik kişilerde reaksiyonlara yol açabilir. Ancak genel olarak, ılımlı miktarda tüketildiğinde pekmez genellikle sağlıklı bir besindir. Ancak bireyin sağlık durumuna, diyetine ve tüketim miktarına bağlı olarak kişiden kişiye değişebilecek etkiler olabilir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya belirli bir diyet programına uymak durumundaysanız, bir sağlık profesyoneli ile danışmanız her zaman önerilir.

TAHİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Buyukanadoluhastanesi.com'dan edinilen bilgilere göre, Yüksek oranda yağ içeren tahinin faydaları aşırı tüketildiği zaman kalori miktarı nedeniyle kilo artışına ve vücuttaki inflamasyonların tetiklenmesine yol açabilir. Ayrıca susam alerjisi olan bireylerin tahini ölçülü ve dengeli şekilde tüketmeleri gereklidir. Böylelikle tahinin zararları önlenebilir.

Derleme: Gazeteyaziyor.com.tr
 

Kaynak: Memorial.com.tr, Buyukanadoluhastanesi.com