Sırp tenis yıldızı Novak Djokovic, Amerika Açık'ta şampiyon olarak kariyerinin 24. Grand Slam'ını kazandı. Şampiyonluk sonrası Sırbistan Milli Takım uçağında büyük coşku yaşandı. Uçaktaki isimlerden biri de Fenerbahçe'nin futbolcusu Dusan Tadic'ti. Kutlamalar sırasında Tadic'in yaptığı hareket, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Çetnik selamı veren Tadic'e tepki üstüne tepki yağdı. Serçe ve yüzük parmağını kapatarak selam veren Tadic, ırkçılık yapmakla suçlandı. Bazı kullanıcılar bu selamın Sırplar için "baba-oğul ve kutsal ruh"u temsil ettiğini belirtirken, kimisi ise Bosna Savaşı'nda katliam sonrası kullanılan bir hareket olduğu gerekçesiyle Tadic'in özür dilemedi gerektiğini söyledi.

TOSİC BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

Daha önce Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Dusko Tosic, Arnavutluk-Sırbistan maçı sonrası aynı hareketi yapmış ve gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan şu açıklamada bulunmuştu: "Türkiye'de ve bilhassa sosyal medyada yapılan yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapmayı bir zorunluluk olarak görüyorum. Üç parmak işareti; faşizmi, dini ve ırkçılığı sembolize etmez. Üç parmak işareti genel olarak Sırp sporcuların hiç kimseyi hedef almaksızın selamlama ve sevinçlerini ifade etme biçimidir. Benim maç sırasında yaptığım hareket birilerini kırdıysa bundan dolayı üzüntülerimi ifade etmek isterim."

Tadic'in 3 parmak hareketi yaptığı o anlar...

HABER MERKEZİ


 

Editör: Elif Kızılçay