Melis Sezen, Venedik Film Festivali'ne katıldı. Kırmızı halıdan geçerken verdiği pozlarla dikkat çeken ancak Melis Sezen'i asıl gündem yapan giydiği kıyafet oldu. Sütyensiz tarzıyla dikkat çeken Melis Sezen, derin sırt dekoltesi olan beyaz bir elbise tercih etti. Melis Sezen, giydiği kıyafet ile yabancı basının da ilgi odağı oldu. Sosyal medyada bazıları Melis Sezen'in tarzına övgü yağdırırken, bazıları ise güzel oyuncunun tarzını eleştirdi. Bilindiği üzere daha önce de paylaştığı fotoğraf ve videolarla gündeme gelen Melis Sezen, magazin gündemini epey meşgul etmişti. Peki Melis Sezen kimdir? İşte detaylar...

MELİS SEZEN KİMDİR?

Melis Sezen, 2 Ocak 1997 yılında İstanbul'da Silivri'de dünyaya geldi. Babası Arnavut, Makedonya göçmeni; anne tarafı ise Selanik, Yunanistan göçmenidir. Lise eğitimini Selimpaşa Atatürk Anadolu lisesinde tamamladı. Melis Sezen, Koç Üniversitesi'nde Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nde eğitim aldı.

OYUNCULUK DERSLERİ ALDI

12 yaşından itibaren drama eğitimi alan Melis Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde bir yıl kadar oyunculuk dersleri gördü.  Silivri’de Ali Solmaz Tiyatrosu’nda Cümbüş-ü Hospital adlı oyunda rol aldı. 

DİZİ KARİYERİ BÖYLE BAŞLADI

Melis Sezen'in oyunculuk kariyeri ''Hayat Bazen Tatlıdır'' dizisiyle başladı. Daha sonra  Siyah İnci dizisinde Tolgahan Sayışman, Hande Erçel ve Berk Hakman'la birlikte rol aldı. Bu dizide Ebru karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

TRT 1'de yayınlanan Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde ise başrol karakter olan ''Nazan'' karakterini canlandırdı.

SADAKATSİZ DİZİSİYLE TANINDI

Güzel oyuncu, Leke ve Sevgili Geçmiş dizilerinde başrol olurken, asıl patlamayı Sadakatsiz dizisiyle yaptı. Bu dizide canlandırdığı Derin karakteri hafızalara kazandı. Sadakatsiz'in Derin'i olarak bilinen oyuncu birçok sinema projesinde de yer aldı.

2018 yılında gösterime giren Bizim İçin Şampiyon ilk ciddi sinema oyunculuğu oldu. Aynı yıl içerisinde Tilki Yuvası ve Dünya Hali gibi filmlerde oynadı. 2019 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini yaptığı Mucize 2: Aşk filminde rol aldı. 

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Yay burcu olan Melis Sezen'in boyu 1.69'dur. Oyuncunun kilosu ise 56'dır.

Melis Sezen'in sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor. Instagram adresinde 2 milyon takipçisi bulunuyor.

Editör: Orhan Duman