Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Bu tebliğ kapsamında, isıl işlem görmüş süzme yoğurtların 500 gramdan büyük ambalajlarda piyasaya arz edilmesi yasaklandı.



Dolayısıyla, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt, en fazla 500 gram ambalajlarda satışa sunulabilecek.


Ayrıca, tebliğle birlikte fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca ne kadar olacağına ilişkin düzenlemeler de yapıldı.



Bu değişikliklerle birlikte taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Kaynak: haber merkezi