Ne menemen ne de omlet. Son zamanlarda kahvaltının yıldızı sütbiber kavurması. Sofraları görüntüsüyle şenlendirmekle kalmıyor lezzetiyle de damaklarda patlama yaratıyor. Üstelik yapımı oldukça basit. Şayet acı severler bu tarifi denemek isterse acı biber eşliğinde tarif hazırlanabilir. 

SÜTLÜ BİBER KAVURMASININ GİZEMLİ YOLCULUĞU

İhtiyaç duyduğumuz malzemeler

12 adet iri yeşil biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
Tuz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hakimiyet.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, Bu tarifi hazırlamak için ortalama 20 dakika gerekiyor. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 15 dakikası da pişirme süresi. Tarifteki malzeme ölçüleri 4 kişilik sütlü biber kavurması için. Dilerseniz oranını artırıp daha fazla kişi için hazırlayabilirsiniz.  Sütlü biber kavurması yaparken biberlerin taze olmasına dikkat edin. Sütü mümkünse oda sıcaklığında bekletip ekleyin. Sıcak biberlerin üzerine dolaptan çıkarılan süt eklendiğinde biberin sosunda kesilme olabilir. 

sutlubiber (2)

SÜTLÜ BİBERİN BU PÜF NOKTALARINİ GÖZDEN KAÇIRMAYIN

Biberleri yıkayıp doğrayın. İsterseniz biberlerin içerisindeki çekirdekleri temizleyebilirsiniz. Soğanları da ince ince doğrayın. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğradığınız biberleri ve soğanları tavaya ekleyin. Orta ateşte, biberler yumuşayana kadar kavurun.

Biberler ve soğanlar yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyin. Salçayı kavurduktan sonra sütü ekleyin. Karışımı karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan karışıma tuz, karabiber (ve isteğe bağlı olarak pul biber) ekleyin. Karışımı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Ardından ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz.

ACI BİBERİN 7 FAYDASI

Acı biberler, içerdikleri bazı aktif bileşenler sayesinde sağlık üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilirler. İşte acı biberin bazı faydaları:

1. Metabolizmayı Hızlandırma: Acı biberde bulunan kapsaisin, metabolizmayı hızlandırabilir. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

2. Ağrıyı Azaltma: Kapsaisin aynı zamanda ağrı kesici etkiler gösterebilir. Bazı ağrı kesici kremler ve merhemlerde kapsaisin içeriği bulunur.

3. Kalp Sağlığını Destekleme: Acı biber, kalp sağlığını destekleyebilecek antioksidanlar içerir. Ayrıca kolesterol seviyelerini düşürebilir.

4. Bağışıklık Sistemini Güçlendirme: Acı biber, içerdiği C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

sutlubiber (3)

5. Kansere Karşı Koruma: Bazı çalışmalar, acı biberin kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebileceğini göstermiştir. Ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

6. Sinüs ve Solunum Yolu Sorunlarına İyi Gelme: Acı biberin tüketilmesi, sinüs ve solunum yolu sorunlarına karşı doğal bir çözüm olarak kullanılabilir. Acı biberin içinde bulunan bileşenler, solunum yollarını açabilir ve mukusu azaltabilir.

7. Anti-inflamatuar Etkiler: Acı biberde bulunan kapsaisin, anti-inflamatuar (iltihap giderici) özelliklere sahiptir. Bu özellik, eklem iltihapları gibi durumlarda faydalı olabilir.

Yumurta haşlarken çatlamasına son! 1 çay bardağı eklemek yetiyor Yumurta haşlarken çatlamasına son! 1 çay bardağı eklemek yetiyor

Derleyen: Gazeteyaziyor.com.tr
 

Kaynak: Hakimiyet.com