Avrupa, Filistin konusundaki çifte standardını bir kez daha gösterdi.
Avrupa’daki futbol kulüpleri, Filistin’e destek veren futbolculardan adeta intikam almaya başladı.
En son Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, milli takımın golcüsü Karim Benzema’nın Müslüman Kardeşler örgütü ile yakın ilişkiler içinde olduğu iddiasını ortaya attı.

512 milyara çıktı! Bütçe açığı 1 yılda 10 kat arttı! 512 milyara çıktı! Bütçe açığı 1 yılda 10 kat arttı!

BENZEMAFRA (1)

Sağ siyasetçiler, Suudi Arabistan’ın Al-İttihad takımında oynayan Cezayir asıllı futbolcu Karim Benzema’nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini bile söyledi.
Karim Benzema dışında medeni (!) Avrupa’da Filistin’e destek mesajı yayınlayan oyuncular ya kadro dışı bırakıldı ya da kovuldu.

Filistin’e rekor bağış! Alkışlar Avustralyalı’ya Filistin’e rekor bağış! Alkışlar Avustralyalı’ya

ELGHAZI (1)

Almanya Ligi ekibi Mainz, Filistin’e sosyal medyadan destek veren Anwar El Ghazi’yi önce kadro dışı bıraktı, ardından da sözleşmesini feshetti.

MAZRAOUI

Bayern Münih’te forma giyen Faslı futbolcusu Noussair Mazraoui de Filistin paylaşımı sonrası Almanya’da hedef tahtasına oturtuldu. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, Mazraoui'nin hem kulüple ilişiğinin kesilmesini hem de sınır dışı edilmesini istedi. BILD gazetesi, ise Mazraoui ile ilgili "Teröre destek veriyor" manşetini attı.

Neymar'a soğuk duş! Sezonu kapattı Neymar'a soğuk duş! Sezonu kapattı

ATAL (1)

Fransa Ligi’nden Nice ise sosyal medyadan Filistin'e destek mesajı paylaşan Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ın kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Müge Anlı’da aranıyordu 45 gün sonra acı haber geldi Müge Anlı’da aranıyordu 45 gün sonra acı haber geldi

SOLOMON

Buna karşın insan hakları konusunda herkese ders veren Avrupa, İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham’da top koşturan İsrailli Manor Solomon’un Gazze’deki hastaneye yapılan ve 500’e yakın insanın ölümüne yol açan füze saldırısının ardından “Hem kendileri vuruyor hem de İsrail’in üzerine atıyor” paylaşımına ise ses çıkarmadı.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK