Squid Game dizisi nedeniyle mahkemelik olan iki şirket konuyu çözüme kavuşturdu. Güney Kore’nin önde gelen internet servis sağlayıcılarından SK BroadbandNetflix ile 2020 yılında başlayan ve üç yıldır devam eden hukuki anlaşmazlığı sona erdiriyor.

Hukuki anlaşmazlık Güney Kore’de akış trafiğinde Squid Game’in neden olduğu artışın maliyetini kısmen örtmek için iki şirket arasında başladı. Güney Kore mahkemesi Netflix’in artan internet kullanım taleplerini karşılamakla yükümlü olduğuna karar verdi. İnternet servis sağlayıcısı popüler dizinin kendilerine ekstra 27.2 milyar Kore wonu (yani yaklaşık 23 milyon dolar) ekstra maliyet getirdiğini belirtti. Ancak bu çatışma sona erdi ve iki şirket şimdi iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Netflix ve SK Broadband, Netflix’i SK Broadband’ın IPTV hizmeti ve SK Telecom’un hizmet planlarıyla birleştiren paketler sunmaya başlayacaklar. Ayrıca “SK Telecom ve SK Broadband tarafından geliştirilen yapay zekâ teknolojilerini nasıl kullanabileceklerini” araştırarak gelecekte daha fazla yenilik yapma potansiyeline odaklanacaklar.

Söz konusu ortaklık sadece iki şirket için değil, aynı zamanda Güney Kore’deki tüketicilere daha iyi bir seyir keyfi sunmayı hedefleyen bir gelişme olarak da büyük önem taşıyor. İki şirket Netflix’i mobil cihazlar ve IPTV üzerinde daha kolay erişim ve ödeme seçenekleri ile sunarak müşterilerin Netflix dizilerini ve filmlerini daha keyifli bir şekilde izlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyorlar. Ayrıca SK Telecom ve SK Broadband, Netflix’in reklam destekli fiyat planları ile birleştirilmiş hizmetler sunmayı planlıyorlar. Böylece daha fazla müşterinin dijital yayın devinin tadını çıkarmasına olanak tanıyacaklar.

Yeni paketlerin 2024 yılının ilk yarısından itibaren aşamalı olarak sunulacağı belirtiliyor. Squid Game 2. sezon çalışmalarıysa sürüyor. 
 

HABER MERKEZİ

Kaynak: HABER MERKEZİ