FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda İngiltere'yi yenerek şampiyon olan İspanya Kadın Futbol Takımı'nın başarısına İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales yüzünden gölge düşmüştü. Kupa seremonisi sırasında Rubiales, futbolcu Jenni Hermoso'yu aniden dudağından öpmesiyle günlerce konuşulmuştu. Hermoso da durumdan rahatsız olduğunu dile getirmişti. Yaptığından pek de utanç duymayan Rubiales, istifa etmemekte ısrar ederken İspanyol kadın futbolcular Rubiales gidene kadar milli formayı giymeme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Yaşananlar sonrası Rubiales görevden el çektirildi. Ancak annesi, oğluna haksızlık yapıldığını savunarak açlık grevine başladı.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Dünyanın birçok yerinden kadın Hermoso'ya destek mesajı gelirken, Rubiales'in istifası da 4 gözle bekleniyordu. Sonunda beklenen oldu ve Luis Rubiales, İspanya Futbol Federasyonu Başkanlığından istifa edeceğini duyurdu. Rubiales, katıldığı bir canlı yayında istifa kararını açıkladı

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu başkanı Luis Rubiales'i 90 gün boyunca futbolla ilgili tüm faaliyetlerden uzaklaştırmıştı.

ELİF KIZILÇAY
 

Editör: Elif Kızılçay