2 ay önce Ekonomi

29 Temmuz 2024 itibarıyla Türkiye genelinde sürücü belgeleri ile ilgili önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Artık belirli bir yaşın üzerindeki bireyler, ehliyetleri olsa dahi araç kullanamayacak. Özellikle ticari taşıma faaliyetlerinde görev alacak şoförler için yaş sınırı ve mesleki yeterlilik belgesi şartları getirildi. Bu düzenleme, trafikteki sürücü profilini değiştirecek.

2 ay önce Eğitim

Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) uluslararası görünürlüğünü artıracak önemli bir başarıya daha imza atıldı. FÜ Dış İlişkiler Biriminin yoğun çalışmaları sonucunda hazırlanan üç farklı ‘Jean Monnet Module’ projesi, Brüksel’de bulunan merkezi ajans tarafından desteklenmeye hak kazandı.

2 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Yüksek Askeri Şura ( YAŞ) kararlarına göre; bu yıl görev süresi tamamlanacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

2 ay önce Gündem

Efeler Belediyesi'nin 308 milyon TL'lik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcunun 86 milyonluk kısmı için ödeme emrinin kendilerine tebliğ edildiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; "15 günlük yasal bir itiraz süreci var ama kamudan kamuya borçlanmadaki bu icra işlemlerini anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

2 ay önce Kültür Sanat

Nevşehir'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras sanatçısı Mehmet Yuğuran ile ferforje ustası Orhan Kaçmaz, Selçuklu ve Osmanlı motiflerini taşıyan metal kapı ile kilit sistemi üretiyor.

2 ay önce Kültür Sanat

Türkiye'deki sinema salonlarında gerilimden korkuya, aksiyondan animasyona bu hafta ikisi yerli, 8 film sinemaseverlerle buluşacak.

2 ay önce Ekonomi

A101, 1-7 Ağustos 2024 tarihleri arasında geçerli olacak aktüel ürün kataloğunu yayınladı. Bu hafta katalogda yer alan temizlik ürünleri arasında Kiwi markasının koltuk ve halı yıkama makinesi 3.499 TL'ye, buharlı temizleyici ise 2.799 TL'ye sunulacak. Elektronik ürünler de dikkat çekiyor; Philips, JVC ve Onvo marka televizyonlar uygun fiyatlarla satışa çıkacak.

2 ay önce Yaşam

Dünyanın bilinen en eski batığı olarak nitelenen Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı'nda arkeologların yürüttüğü su altı kazı çalışmaları, su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi.

2 ay önce Spor

Bir zamanlar Fenerbahçe'de top koşturan Ermeni asıllı eski futbolcu Can Arat, Fenerbahçe'de İsmail Kartal ile yaşadığı anıyı anlattı. Arat, İsmail Kartal'ın kendisinin Ermeni asıllı olduğunu bile bile cuma namazına götürdüğünü dile getirdi.

2 ay önce Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Temmuz ayının zorlu geçtiğini ve Ağustos ayında nakit sıkıntısının daha da belirgin hale geleceğini ifade etti. Memiş, yatırımcıların bu dönemde hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek, ekonomik belirsizlikler ve altın piyasalarındaki dalgalanmalar nedeniyle dikkatli olunmasını tavsiye etti.