2 ay önce Yaşam

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hasta E.S'nin saldırısına uğrayan aile hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar'ın kalbi durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan doktor, hastanede tedavi altına alındı.

2 ay önce Dünya

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, geçtiğimiz gün mazbatasını almıştı. Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmede, “İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel bir saldırısının ağır sonuçları olur” ifadelerini kullandı.

2 ay önce Sağlık

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde robotik cerrahi teknolojisiyle aynı anda genel cerrahi ekibi tarafından kolon kanseri, üroloji bölümü ekibi tarafından da böbrek kanseri ameliyatı gerçekleştirildi. Her iki ameliyatı aynı anda olarak sağlığına kavuşan Tuncay Andiç (73), “Bir haftada kendime geldim. Sağlığım çok iyi. Yeni bir yaşam tarzına ayak uyduracağım. Her şeyin daha iyi olacağına eminim.” dedi.

2 ay önce Ekonomi

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkması, yurt dışı çıkış harcının 500 lira olarak çıkarılması, Asgari Kurumlar Vergisi uygulaması, bazı vergi cezalarının artırılması gibi hükümlerin yer aldığı ‘torba teklif’ kabul edildi ve kanunlaştı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren değişiklikler yapıldı ve şu anda gündemde en çok konuşulan konu bu. Kanun 31 Temmuz’a kadar yayımlanırsa ağustos ayından geçerli olacak.

2 ay önce Ekonomi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgeleri T.C. kimlik kartlarına entegre ediliyor. Bu yenilik, trafikte ehliyet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırarak büyük kolaylık sağlıyor. 6 milyon 275 bin kişinin yararlandığı uygulama, vatandaşların sadece kimlik kartlarını yanlarında taşımasını yeterli kılıyor.

2 ay önce Özel Haberler

Annesini, babasını, kardeşini ve menajerini kaybeden eski futbolcu Martin Demichelis, hayatla ilgili hiçbir plan kurmadığını söyledi. Arjantinli efsane, bugünün ötesine bakmıyor...

2 ay önce Sağlık

İnegöl Belediyesi ile İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen farkındalık eğitiminde erken teşhisin kanser hastalığında hayat kurtardığını belediye personeline aktardı.

2 ay önce Özel Haberler

Türkiye Yüz Güzeli yarışması sona erdi. Sonuçlara göre ise Türkiye'nin en güzel yüzü 18 yaşındaki Tuğba Çinkaya oldu. İşte ayrıntılar..

2 ay önce Sağlık

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez’in yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarının Arıcılık Eğitimi ve İstihdamına Yönelik Pilot Bir Çalışma” başlıklı proje tamamlandı.

2 ay önce Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.