2 ay önce Eğitim

Samsun’un Havza İlçe Kaymakamı Mustafa Ayvat, "LGS’ye giren öğrencilerimizin yüzde 32’si fen, güzel sanatlar ve sosyal bilimler liselerine yerleşti. Bu sonuçlar, geçen seneye oranla yerleştirme oranında yüzde 115’lik bir artışa işaret ediyor" dedi.

2 ay önce Dünya

İngiltere'nin Southport bölgesindeki Hart Caddesi'nde bir şahıs önüne geleni bıçakladı. Meydana gelen bıçaklı saldırı sonucu çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Polis, bıçak ve bir şüpheliyi gözaltına aldı.

2 ay önce Dünya

Çatı çökmesinden bu yana kayıp olan Phoenix'teki depo işçisine ulaşıldı. Ne yazık ki talihsiz adam hayatını kaybetmişti. Fırtına sebebiyle arama çalışmaları güçlükle yürütülüyordu.

2 ay önce Spor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Takım formasıyla mücadele eden Galatasaraylı Kaan Ayhan, ay-yıldızlı ekibin üstüne koyarak başarılarını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

2 ay önce Eğitim

Manisa’da denetimli serbestlik kapsamında bulunan yükümlüler tatilde olan okulların tadilatlarını gerçekleştiriyor.

2 ay önce Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı, peynir eritme ürünlerinin geleneksel peynirleri taklit etmesini ve tüketicilerin yanıltılmasını önlemek amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Yeni düzenlemeye göre, eritme peynirler artık geleneksel peynirlerin şekillerini alamayacak ve "kaşar" ifadesi eritme peynirlerin üzerinde yer almayacak. Bu karar, peynir ürünlerinde tüketiciyi yanıltıcı uygulamaların engellenmesi amacıyla alındı.

2 ay önce Sağlık

Fiziksel aktivite sonrasında saunaya girmek, vücudun toparlanması açısından önemli... Eğer sağlık sorunlarınız varsa, bunu yapmadan önce mutlaka bir doktorla konuşmanız gerekiyor.

2 ay önce Ekonomi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,45 değer kaybederek 10.733,75 puandan tamamladı.

2 ay önce Eğitim

Başiskele Belediyesi, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı puanlar alarak doğru üniversite ve bölüm tercihi yapmak öğrencilere ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

2 ay önce Eğitim

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Proje Uygulama ve Eğitim Merkezinde verilen ’Bilgisayar destekli muhasebe, web tasarım, grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile autocad&solidworks simülasyon’ kurslarından mezun olan 158 kursiyerden 54’ü çeşitli sektörlerde iş bularak istihdam şansı yakaladı.