2 ay önce Kültür Sanat

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt'in anısına bisiklet etkinliği düzenlendi.

2 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Asos, Hakurk ve Gara'da 11, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde ise 5 olmak üzere 16 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

2 ay önce Eğitim

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’nun (İLEDAK) yaptığı incelemeden başarıyla geçerek ‘akredite’ edildi. Müfredatta işlenen konulardan öğrencilere sağlanan fiziki imkanlara kadar birçok alanda başarılı görülen İEÜ Radyo ve TV Programcılığı, eğitim kalitesini bir kez daha kanıtladı.

2 ay önce Gündem

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli badmintoncumuz Neslihan Arın, grubundaki ilk maçında Aya Ohri'ye kaybetti. Neslihan Arın'ı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu tribünden destekledi.

2 ay önce Teknoloji

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliğinde uygulanan Siber Vatan Bootcamp etkinliğinin kapanış ve sertifika töreni, Antalya’da gerçekleştirildi.

2 ay önce Ekonomi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMU-AR'ın açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, temmuz ayında açlık sınırı bir önceki aya göre 202 lira daha artarak 20 bin 776 liraya, yoksulluk sınırı 62 bin 302 liraya yükseldi.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'nin fasulye üretim merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde fasulye hasadı hız kazandı. 200 TL'yi gören fiyatlar, 20 TL'ye kadar düştü. Fasulye tarlasında çalışan işçiler, fiyatların düşmesinin çiftçiler için zorlayıcı olduğunu belirtti.

2 ay önce Dünya

Silahları metro sisteminden uzak tutmak için yapay zeka destekli tarayıcılara yöneliniyor. Ancak başlatılan pilot program, yolcular tarafından şüpheyle karşılandı. Ayrıca aramaların anayasaya aykırı olduğunu söyleyen medeni haklar savunucuları tarafından dava tehdidiyle karşılanıyor.

2 ay önce Teknoloji

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2-6 Ekim’de düzenlenecek TEKNOFEST’in Adana için çok önemli bir organizasyon olduğunu esnaflara katkısı olacağını söyledi.

2 ay önce Teknoloji

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 6. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası 3. Etap Yarışması 65 sporcunun katılımıyla Aksaray’da yapıldı.