Metrolarda yeni önlemler alınıyor. Yapay zeka kullanarak silah ve bıçak araması yapan şık görünümlü bir dedektör olan Evolv, Belediye Başkanı Eric Adams'ın 30 günlük denemeyi duyurduğu Manhattan'daki bir metro istasyonunda sergilendi.

Adams, Dünya Ticaret Merkezi yakınlarındaki Fulton Center'da yaptığı açıklamada, "Bu iyi bir teknoloji. Elbette ben de aranmamak isterdim ancak ortalama bir metro yolcusuyla konuşursanız, tarayıcıları desteklerlerdi"  dedi.

UYARI GÖNDERİYOR

Yaklaşık 1.8 metre uzunluğundaki tarayıcılar, şehrin polis departmanının logosunu ve çok renkli bir ışık göstergesini içeriyor. Silah tespit edildiğinde, bir çift NYPD memuru tarafından izlenen bir tablete uyarı gönderiliyor. Sistemin telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi günlük eşyalar için uyarı yapması beklenmiyor. Ancak bir muhabirin iPad kılıfı bu durumu tetiklemişti!

DAVA EDECEĞİZ

Tarayıcılar, sivil özgürlük savunucularından hemen itiraz aldı. New York Sivil Özgürlükler Birliği ve Hukuki Yardım Derneği, teknoloji yaygın olarak kullanılırsa şehri dava edeceklerini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ