2 ay önce Ekonomi

Aşırı sıcaklarla birlikte Sivas, Tokat ve Yozgat’ta klima kullanımının artması, ÇEDAŞ’ın hizmet bölgesinde elektrik tüketiminde üst üste rekorlar kırılmasına neden oldu. 17 Temmuz’dan itibaren 8 gün içinde 5 kez yılın en yüksek elektrik tüketimi rekoru yenilenirken yılın zirvesi 10 bin 22 MWh ile 23 Temmuz Salı günü yaşandı.

2 ay önce Ekonomi

Altın sektöründe önemli bir değişiklik yaşanıyor. Türkiye genelinde 81 ilde, kesme altınların alım-satım işlemlerinde sıkı denetim ve düzenlemeler uygulanacak. Kuyumcular, bu tür altınların kaynağı belgelenmediği takdirde işlem yapmama kararı aldı. Kesme altınların dolandırıcılık vakalarında sıkça kullanılması, bu düzenlemeyi zorunlu kıldı. Kuyumcular, mağduriyet yaşanmaması için bu adımı attı.

2 ay önce Dünya

Polis, mayıs ayında yerel bir limanda iple asılı şekilde ölü bulunan kız arkadaşının cesedine müdahale ettiği şüphesiyle Teksaslı bir adamın tutuklandığını duyurdu. Bu kişinin sevgili olduğu belirtildi.

2 ay önce Yaşam

Samsun'un Bafra Ovası'nda yetişen tütünün hasadına başlandı.

2 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hakkında, "Davet ettiğimiz halde gelmeyen Abbas, bizden ayrıca özür dilemeli. Davet ettik, gelmedi." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında "Enflasyonun ateşi daha da hızlı düşecek. MB rezervlerimiz hiç görmediğimiz hızda artıyor" dedi.

2 ay önce Gündem

Van’da bir araya gelen turizmciler ile acente temsilcileri, yetersiz uçak seferlerine ilişkin bir yürüyüş gerçekleştirdi.

2 ay önce Teknoloji

Türkiye, toplam 30 milyar dolarlık büyüklüğüyle "İnovasyon Karnesi Göstergeleri"nin iyileşmesine güçlü katkı verecek "HIT-30 Yüksek Teknoloji Teşvik Programı" ile devler ligine girmeye hazırlanıyor.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan SASA’nın geçen sene vergi ödemediği iddia edilirken, konuyla ilgili şirketten yalanlama açıklaması yapılmadı.

2 ay önce Dünya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları güvenlik endişeleri gölgesinde geçtiğimiz gün itibarıyla başladı. Olimpiyatın açılış töreninde kaydedilen bir görüntü ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Caster'in birbirlerini öptüğü anlar tüm dünyada konuşuldu.

2 ay önce Sağlık

Tatvan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gözde Karacan Duman tarafından 26 yaşındaki 16 haftalık gebe hastaya ‘Over Kisti’ ameliyatı yapıldı.