2 ay önce Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve paydaşlarının, 2030 yılına kadar hepatitin ortadan kaldırılması hedefine doğru ilerlemek için büyük çaba sarf edildiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Viral hepatit, dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkilemekte ve her yıl 1 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır. Türkiye’de ise 3 milyondan fazla kişide hepatit B, 300 bin kişide hepatit C mevcuttur” dedi.

2 ay önce Sağlık

Düzce Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler köy köy mahalle mahalle gezerek kanserinin risk faktörleri belirtileri tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirme yapıyor.

2 ay önce Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik yeni bir destek paketi açıkladı. SGK anlaşmalı kaplıca merkezlerinde emeklilere ve refakatçilerine ücretsiz kaplıca hizmeti sunulacak. Bu hizmetten yararlanabilmek için belirli şartları sağlamaları gerekecek. Refakatçilerin tüm masrafları da SGK tarafından karşılanacak. Emekliler bu hizmet için tek kuruş ödemeyecekler.

2 ay önce Dünya

Utah yetkilileri, 1998'de kız arkadaşının annesini öldüren adamın idam cezasına yaptığı itirazı reddetti. Taberon Dave Honie isimli şahsın infazı 8 Ağustos'ta ölümcül enjeksiyonla gerçekleştirilecek.

2 ay önce Sağlık

Özel Denizli Tekden Hastanesi hekimlerinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik denizde ve havuzda balıklama ve çivileme gibi atlayışların yapılmaması konusunda uyardı.

2 ay önce Sağlık

İEÜ Medical Point Hastanesi Zafer Beken Organ Nakli Merkezi, 15 saatte 5 organ nakli bekleyen hastaya umut oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Organ nakli konusunda hizmetlerimizi sürdüreceğiz ve daha fazla insanın sağlığına kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

2 ay önce Yaşam

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Mustafa Y. isimli şahıs eski eşi Sözen T'yi tabancayla vurarak katletti. Ayrıca Mustafa Y. kapıyı açan oğlu Vedat Y'yi de bacağından vurarak yaraladı. İşte ayrıntılar..

2 ay önce Ekonomi

Son üç aydır yatay seyreden dolar kuru, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Haziran raporu ile hareketlenecek gibi görünüyor. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, dolar/TL paritesi yıl sonuna kadar 5 lira artarak 37,7463 TL'ye ulaşacak. Şu anda 32,88 TL seviyelerinde olan dolar kuru, yatırımcılar için yeni bir fırsat yaratacak. Ekonomistler, bu artışın aşamalı olarak önümüzdeki 6 aya yayılacağını belirtiyor. Bu durum, döviz piyasalarında önemli değişiklikler yaşanabileceğinin işareti.

2 ay önce Dünya

Filistin'de yaşanan insanlık dramı ve bebekleri hedef alan soykırım aralıksız devam ediyor. Başka saklanacak yerleri olmayan Gazzeliler, eski hapishanelerin yolunu tuttu. Ancak bu binalar kavurucu güneşten koruma haricinde başka hiçbir imkan sunmuyor. Birleşmiş Milletler'e göre; Gazze'deki her 10 kişiden 9'u şu anda ülke içinde yerinden edilmiş durumda.

2 ay önce Sağlık

Sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olabilen sıcak havalarda, beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor. Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, aşırı sıcaklarda kısa sürede kas ve su kaybına neden olarak metabolizmayı olumsuz etkileyen şok diyetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.