Utah yetkilileri, 1998 yılında kız arkadaşının annesini bıçaklayarak öldüren adamın yaptığı af başvurusunu geri çevirdi. 8 Ağustos'ta ölümcül enjeksiyonla infaz edilmesi planlanan Taberon Dave Honie'nin kaderiyle ilgili karar, Utah Af ve Tahliye Kurulu Başkanı Scott Stephenson'ın tek paragraflık bildirisiyle duyuruldu.

YETERLİ NEDEN BULUNMADI

Stephenson, "Sunulan tüm bilgileri dikkatlice inceledikten ve tarafların tüm argümanlarını göz önünde bulundurduktan sonra, Kurul, Bay Honie'nin ölüm cezasını hafifletmek için yeterli neden bulamadı" diye yazdı.

AKLIM BAŞIMDA DEĞİLDİ

Honie, şartlı tahliye kurulundan cezasının müebbet hapse çevrilmesini talep etti ve "aklı başında" olsaydı asla 49 yaşındaki Claudia Benn'i aşırı içki ve uyuşturucu kullanımından sonra öldürmeyeceğini söyledi. Honie, kurula annesi ve kızına destek olmak için yaşamaya devam etmek istediğini söyledi. Kararın ardından avukatları üzüntü ve hayal kırıklığını dile getirdi.

TACİZDE DE BULUNDU

Claudia Benn'in kızıyla inişli çıkışlı bir ilişkisi olan Honie, 9 Temmuz 1998'de kurbanın evine girdi. Benn'in torunları ve Honie'nin 2 yaşındaki kızı da olay sırasında evdeydi. Honie 1999 yılında ağırlaştırılmış cinayetten hüküm giydi. Kendisine ölüm cezası veren yargıç, Honie'nin çocuklardan birine cinsel tacizde bulunduğunu tespit etti. Bu, idam kararının verilmesini sağlayan ağırlaştırıcı faktörlerden biriydi.

Kaynak: HABER MERKEZİ