2 ay önce Ekonomi

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Öztürk, kedi ve köpek maması üreticilerinin yılın ilk yarısında 73 milyon dolarlık ihracat yaptığını, yıl sonunda 150 milyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

2 ay önce Ekonomi

Emeklilere yönelik büyük bir müjde, Meclis'te kabul edilmesi beklenen yeni düzenlemeyle duyuruldu. Bu düzenlemeyle emekliler, araç alımlarında ÖTV muafiyeti avantajından yararlanabilecekler. SGK prim sayısı ve emekli maaşına göre değişen oranlarda uygulanacak olan bu muafiyet, emeklilere araç alımında yüzde 50'ye varan indirimler sunacak. Daha önce yalnızca engelli vatandaşlar için geçerli olan bu düzenleme, emeklilere ekonomik rahatlama sağlamayı hedefliyor.

2 ay önce Dünya

Beş iklim aktivisti, Almanya'nın Köln/Bonn Havalimanı'ndaki apronda gösteri yapıyordu. Hava trafiği askıya alınırken en sonunda protestocular olay yerinden uzaklaştırıldı. Trafik de normale döndü.

2 ay önce Dünya

Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

2 ay önce Eğitim

Bayburt’un Demirözü ilçesinde ’5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi Tanıtım Faaliyeti’ çerçevesinde jandarma ekiplerince KADES uygulamasının tanıtımı sürdürülüyor.

2 ay önce Teknoloji

Bilişim Vadisi Startup20 çerçevesinde, teknopark yetkilileri, start-up temsilcileri, yatırımcı kuruluşlar, hukukçular, kamu kurumları ve uluslararası temsilcilerin katılımıyla "Startup20 Vizyonu: Küresel ve Bölgesel Bakışlar" etkinliğini düzenledi.

2 ay önce Sağlık

Prof. Dr. Aydın Türkmen, "Hatalı beslenme, hareketsizlik, obezite gibi nedenlerle sonradan edinilmiş şeker hastalığı, bir diğer ifadeyle tip-2 diyabet hastalarının yaklaşık yüzde 70'i, aynı zamanda yüksek tansiyon hastası." dedi.

2 ay önce Eğitim

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemleri 25 Temmuz itibarı ile başladı. Adaylar tercihlerini 2 Ağustos’a kadar "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapabilecek. Tercih Uzmanı Ergin Sarar, üniversite tercihlerinin bilgi kirliliğine düşmeden doğru yönlendirmelerin rehberliğinde yapılması gerektiğini belirterek, tercih sürecinde adaylardan en çok gelen sorulara cevaplar verdi.

2 ay önce Ekonomi

Kavurucu yaz günlerinde klima kullanımının artmasıyla birlikte, elektrik faturalarını düşünenlerin sayısı da artıyor. Bir klimanın 1 günde ne kadar elektrik harcadığını öğrenmek isteyenler için bazı temel bilgiler önemli. Bir oda kliması genellikle 1 ila 2 kW güç tüketir ve bu güç tüketimi, klima ayarlarına ve kullanım süresine bağlı olarak değişiklik gösterir.

2 ay önce Gündem

İstanbul Çatalca Sahili’nde Ukrayna donanmasına ait olduğu tahmin edilen üzerinde patlayıcı madde yüklü bir jetski bulundu.