Meclis'te kabul edilmesi beklenen düzenlemeyle, emekliler araç alımlarında ÖTV muafiyeti avantajından yararlanabilecekler. SGK prim sayısı ve emekli maaşına göre değişen oranlarda uygulanacak olan bu muafiyet, emeklilere araç alımında yüzde 50'ye varan indirimler sunacak. Daha önce yalnızca engelli vatandaşlar için geçerli olan bu düzenleme, emeklilere ekonomik rahatlama sağlamayı hedefliyor. Resmi açıklamanın yakında yapılması bekleniyor.
 

Meclis'te kabul edilmesi beklenen düzenlemeyle, emekliler araç alımında ÖTV muafiyeti avantajından yararlanacaktır. SGK prim sayısı ve emekli maaşına göre değişen oranlarda uygulanacak bu muafiyet, emeklilere araç alımında yüzde 50'ye varan indirim sağlıyor.

Daha önce yalnızca engelli vatandaşlar için geçerli olan bu düzenleme, emeklilere de uygulanarak ekonomik rahatlama sağlamayı hedeflendiği belirtildi.

ÖTV İNDİRİMİ GELİYOR

Emeklilere yönelik ÖTV indirimi, sigorta prim gün sayısına göre değişecektir. Örneğin, 5400 prim günü olan emekliler, 3600 prim günü olanlara kıyasla daha düşük fiyatla araç alabileceği açıklandı.

İndirim oranları, prim gün sayısına bağlı olarak yüzde 30, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak belirlenecek ve en düşük indirim oranıyla bile araç almak mümkün olacak. Düzenleme hakkında resmi açıklamanın yakında yapılması bekleniyor.

Emekliye hayatlarının müjdesi: Bu araçları vergisiz ve ucuza alacaklar

Emeklilere verilecek ÖTV muafiyetli araçlar arasında şu modeller yer alıyor:

Fiat Egea
Fiat Egea HB
Fiat Egea Cross
Fiat Panda
Fiat 500
Fiat Doblo
Fiat Fiorino
Fiat Sandero Stepway
Dacia Sandero
Dacia Yeni Duster
Dacia Yeni Jogger
Renault Captur Hybrid
Renault Clio
Renault Megane
Renault Taliant
Hyundai Bayon
Hyundai Kona
Hyundai Elantra
Hyundai i20
Hyundai i10

Kaynak: HABER MERKEZİ