2 ay önce Yaşam

Uzmanlar, boğulma vakalarına karşı "çeken akıntı" konusunda dikkatli olunması ve cankurtaran olmayan yerlerde denize girilmemesi gerektiğini belirtiyor.

2 ay önce Sağlık

Kütahya'da sadece sol el röntgeninden çocuk ve erişkinlerde kemik yaşı ve cinsiyet belirleyen "Yapay Zeka Karar Destek Sistemi" geliştirildi.

2 ay önce Teknoloji

Rizeli gençler, kuryelerin masraflarını azaltmaya yönelik elektrikli motor projesi gerçekleştirdi.

2 ay önce Spor

Manisa Futbol Kulübü, Fildişi Sahilli futbolcu Moryke Fofana’yı kadrosuna kattı. Manisa’da olmaktan dolayı heyecanını dile getiren Fofana, "Takımımla çok güzel işlere imza atmak istiyorum. Bunun için Manisa’dayım" dedi.

2 ay önce Yaşam

İstanbul'da polis ekipleri denize giren vatandaşları boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaları yönünde hem sözlü hem de broşürlerle bilgilendirdi.

2 ay önce Ekonomi

Ali Tezel, emekli aylığının hesaplanmasında kullanılan aylık bağlama oranının 2008 yılında yüzde 28'e düşürüldüğünü ve bu oranın daha da azaltılabileceğini ifade etti. Tezel'e göre, bu oran daha da düşerse emekli maaşları ciddi anlamda azalacak. Bu durum, emeklilerin yaşam standartlarını olumsuz etkileyebilir. Tezel, yeni düzenlemelerle maaş bağlama oranının daha da düşürülmesi durumunda emeklilerin ciddi mağduriyet yaşayacağını belirtti.

2 ay önce Dünya

Brezilya açıklarındaki köpek balıkların dolaşım sisteminde kokain tespit edildi. Bunun özellikle yasa dışı uyuşturucu laboratuvarlarından suya sızan maddeler sebebiyle gerçekleştiği düşünülüyor.

2 ay önce Gündem

Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız: “Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden, dindarlara aba altından sopa göstermiş, çirkin kabadayı tavırlar sergilemiştir”

2 ay önce Yaşam

Amasya'nın Suluova ilçesindeki Yedikır Baraj Gölü'nde, su seviyesi düşünce eski Amasya Merzifon bağlantı yolu ortaya çıktı, gölün ortasındaki ada ise yürüyerek ulaşılır hale geldi.

2 ay önce Sağlık

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Üroloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Çolak, günlük su tüketiminin artırılmasının, böbrek ve üreter taşlarının oluşumunu engellemek adına etkili olduğunu söyledi.