Brezilya açıklarındaki köpek balıklarında kokain tespit edildi. Bu iddia, bir dergide yayınlanan araştırmada yer alan deniz biyologlarına ait. Toplamda 13 köpek balığı test edildi. Çalışmada, her köpek balığının karaciğer ve kaslarında yüksek oranda kokain bulunduğu belirtildi.

DAVRANIŞLARI DEĞİŞİYOR MU?

BBC'nin haberine göre; uzmanlar, kokainin suya yasa dışı uyuşturucu laboratuvarları aracılığıyla girdiğini düşünüyor. Ayrıca deniz yoluyla yapılan kaçak taşımacılık eylemleri sebebiyle suya çok miktarda uyuşturucu düştüğü tahmin ediliyor. Bazı tekneler de baskınlar sırasında paketleri aşağıya atıyor. Kokainin köpek balıklarının davranışlarını değiştirip değiştirmediği henüz bilinmiyor.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

Leiria Politeknik Üniversitesi'nden uzman Sara Novais, "Durum çok endişe verici. Köpek balıklarının zarar görüp görmediğini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var" dedi.

DİŞİLERİN HEPSİ HAMİLE!

Çalışmada yer alan dişi köpek balıklarının tamamının hamile olduğu bulundu. Ancak bunun fetüsler üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ