2 ay önce Özel Haberler

Keneler gerçekten zararlıdır. Birçok hastalığı beraberinde getirebilir. Hızlı davranmak çok önemlidir. Yeşillik alanlara gidecekseniz yanınızda sivri uçlu bir cımbız ve alkol bulundurmak her zaman iyidir.

2 ay önce Yaşam

Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

2 ay önce Yaşam

Giresun'un coğrafi işaretli lezzeti Alucra oğlak kebabı, soğuk tüketilmesi özelliğiyle şehir dışından da talep görüyor.

2 ay önce Dünya

Türkiye’de Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM komisyonu tarafından kabul edilmesiyle bir kez daha dikkatleri üzerine çeken sokak hayvanları uzun süredir dünyanın da gündeminde. Avusturalya’da 2020 yılında “çok su içtiği” gerekçesiyle 5 bin yabani deve helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle öldürülürken İngiltere’de ise günlük ortalama 21 köpeğin sahiplendirilmemesi sonucu uyutulduğu açıklandı.

2 ay önce Gündem

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk özgün helikopteri olan GÖKBEY, İngiltere'de üçüncü uçuş gösterisini tamamladı.

2 ay önce Yaşam

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, yaklaşık 500 metre uzunluğa sahip kumsalda yetişen kum zambakları güzel görüntü oluşturdu.

2 ay önce Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

2 ay önce Yaşam

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar, üreticiye verim kaybı endişesi yaşatıyor.

2 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine ilişkin, "Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Hayvanseverlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz" dedi.

2 ay önce Ekonomi

Türkiye'deki özel liseler, yeni eğitim yılı öncesinde rekor zamlarla gündemde. Yüzde 100'den yüzde 300'e varan zam oranlarıyla, bazı liselerin yıllık ücretleri 1 milyon TL'yi geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara sınıf zammı kısıtlamalarına rağmen, yeni kayıt olan öğrenciler için belirlenen ücretler enflasyon oranlarının çok üzerinde.