3 ay önce Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında alınan karara göre 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren, tam biletin 21, öğrenci biletinin 10,50 lira, öğrenci abonmanın ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

3 ay önce Yaşam

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar, üreticiye verim kaybı endişesi yaşatıyor.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine ilişkin, "Teklifin yasalaşması başlangıç. Önemli olan sahiplenme kampanyasıdır. Hayvanseverlerden başıboş köpekleri sahiplenme kampanyamıza güçlü destek bekliyoruz" dedi.

3 ay önce Ekonomi

Türkiye'deki özel liseler, yeni eğitim yılı öncesinde rekor zamlarla gündemde. Yüzde 100'den yüzde 300'e varan zam oranlarıyla, bazı liselerin yıllık ücretleri 1 milyon TL'yi geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara sınıf zammı kısıtlamalarına rağmen, yeni kayıt olan öğrenciler için belirlenen ücretler enflasyon oranlarının çok üzerinde.

3 ay önce Dünya

İngiltere polisi, kadınlara yönelik şiddetin 'salgın' seviyesine çıktığını ve terörizmle aynı düzeyde bir tehdit oluşturduğunu söyledi. İstatistiklere göre; durum gerçekten de oldukça kötü...

3 ay önce Sağlık

Bitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı Van'daki hastanede diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon tespit edilen Gamze Kılıçer, 3 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

3 ay önce Spor

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında yarın San Marino ekibi La Fiorita’yı konuk edecek. Turuncu-lacivertliler, bu mücadele ile Avrupa kupalarında 51. randevusuna çıkacak.

3 ay önce Spor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı başkan adaylığını kabul etmemesiyle ilgili tek sebebinin siyah-beyazlı kulüp olduğunu belirterek, "Daha önce de söyledim, camiama sözüm var. Şu an tek önceliğim Beşiktaş. Tüm başkanlar, çok büyük bir teveccüh gösterdi. Beşiktaş camiası adına teşekkür ediyorum" dedi.

3 ay önce Yaşam

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kızılkaya Türkiye'deki denizlerde sayıları artan istilacı balon balıklarının ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 2 milyon avro zarar verdiğini bildirdi.

3 ay önce Yaşam

Bursa'da serebral palsi rahatsızlığı bulunan ve ailesine yıllardır gelin olma hayalini anlatan genç kız için gelin arabası gibi süslenen tekerlekli sandalyesiyle temsili düğün yapıldı.